Haberler

40 Yıllık Çınar Güven Tazeledi

Güncelleme:

Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına 4. kez aday olan ve 346 oyla bir kez daha seçilen Hayri Güller, güven tazeledi.

Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına 4.kez aday olan ve 346 oyla bir kez daha seçilen Hayri Güller, güven tazeledi.

Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu'nda yapılan ve 3 listeyle gidilen seçimlerde birlik mesajları verildi. Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurul toplantısına İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Selçuk Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nihat Uyaroğlu, bazı Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Belediye Başkan adayları, çevre ilçelerden gelen Oda Başkanları ve temsilciler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile oda üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan Genel kurul toplantısı protokol konuşmaları ile devam etti. Divan Başkanlığını İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Danışmanlarından Mustafa Ak'ın yaptğı genel kurulda ilk konuşmayı yapan ve esnafın genel sorunları hakkında bilgiler veren İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, bu sorunların birçoğunun merkezi hükümetten kaynaklandığı vurgusunu yaptı.

Genel kurulun en can alıcı konuşmasını ise Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür yaptı. Esnaflardan zaman zaman 'belediye esnafın hayatını kolaylaştırmıyor, zorlaştırıyor' gibi birtakım eleştiriler aldıklarını ifade eden Başkan Ülgür; "Ben şunu sormak istiyorum. Bugüne kadar hiç zor kullanan, rüşvet isteyen bir tane zabıtamız var mı? olamaz çünkü yaşatmayız. Bu bizim esnaflığımız ile ilgilidir. Bizim iki tane gömleğimiz var. Bir taraftan siyaset yapmalıyız, bir taraftan da dayanışma içinde olmalıyız. Üzülerek söyleyeyim, son 20- 25 yıldır büyüklerimize esnaflıktaki komşuluk ilişkilerini eskisi kadar saygı gösteremiyoruz." dedi.

Efes Sanayi sitesi dükkanlarını örnek veren ve bu bölgede her dükkanın önünde 7 metre civarında tretuar olduğunu söyleyen Başkan Ülgür; "Efes Sanayi sitesindeki her esnafın önünde 7 metre genişliğinde tretuar var ve önündeki tretuarı kullanmayan esnaf sayımız yüzde 2 civarında. Bunun işgaliye ücretini hesapladığımız zaman ayda dokuz bin lira gibi bir rakam çıkıyor. Bu rakamı Selçuk Belediyesi'nin alması gerekiyor ama almıyoruz. Bu konuda bana teşekkür borcunuz yok çünkü ben sizin arkadaşınızım, ama oradaki memurlarıma borcunuz var çünkü onlardan bu paraları çatır çatır alırlar. 1995 yılında bir yasa çıkardılar. Bu bağlamda belediyemize bir müfettiş geldi ve gelir müdürümüzü çağırdı. Dükkan kiralarının kontratlarını istedi. Bakanlık müfettişi 'ben İçişleri bakanlığının genelgesi var ben kanuna bakarım' dedi. Kanuna aykırı genelge olmaz. Bizde itiraz ettik bakanlığa dedik ki sizin genelgenize uyduk ve sayın bakanın imzasıyla yargılanmamız konusunda izin verildi. Çıktık hakimin karşısına ve bu konuda 6 ay hapis cezası aldım. Sizi tahliye etmediğim diye 6 ay hapis cezası alan kişi olarak size söz veriyorum. belediye başkanı olduğum sürece hiç biriniz ile kira kontratı yapmayacağım. Ellerinden ne geliyorsa yapsınlar ama bilin ki, hiçbir kimsenin sizi o dükkandan çıkarıp kontrat yapma hakkı yok" diyerek seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra adayların konuşmalarına geçilen genel kurulda ilk konuşmayı kırmızı listeyle seçime giren İsmail Bağcı yaptı. Rakiplerini sert üsluplarla eleştiren Bağcı, "Mevcut yönetim kendini bile yönetemeyen kukla ve sembolik yönetimdir. Yıllardır odanın parasını ziyan etmekten başka bir şey yapılmamıştır. Çünkü görünen bir hizmet yoktur. Mevcut gidişat ise, yılardır ilçe olacağına, kendisi yara olmaya devam etmiştir. Biz bir dönem değil sadece bir yıl içinde farkımızı ve güzel oluşumu göstericeğiz" dedi.

Seçime Mavi listeyle iddialı bir şekilde hazırlanan Vedat Karaman ise; "Arkadaşlarımın sorunlarını ve sıkıntılarını biliyorum. Ekibimi oluştururken her hangi bir siyasi görüş ideoloji eş dost akrabalık ilişkisine bakmadan sizlerin içinden oluşturdum. Esnaf sadece elleri yalpı sanayici, üstü tozlu marangoz, üstü saç dolu berber kuaför demek değildir. Buraya gelirken birilerinden baskı görmüş yada birilerine söz vermiş olabilirsiniz ama paravanın arkasında kime oy verdiğinizi kimse görmeyecek. Bu gün bu değişimi yapmazsanız yarın şikayet etmeye hakkınız olmayacak" dedi.

Daha önceki seçimlere sarı listeyle katılarak kazanan ve bir kez daha sarı listeye güvenerek bu seçimleri kazanan isim olan Mevcut Başkan Hayri Güller, oylama öncesi yaptığı konuşmasında rakiplerine seslenerek; "Yan komşunla konuşmayacaksın karşı komşunla küs olacaksın sonra esnafa başkan olacağım diyeceksin. Yönetici dediğin uzlaşmacı olur, ılımlı olur, geçimli olur, kendi esnafına yukarından bakmaz, alçak gönüllü olur. Hiçbir zaman ben bilirim ben yaparım demedim. Doğru ve yararlı olan neyse onu yaptık ve iş yapmak isteyenin yolunu kapatmadık. Hangi esnaf kardeşimin bir işi olsa koştum. Seçimden seçime değil her zaman esnafın yanında içinde oldum. Telefonum 24 saat acık siyaset gütmeden, insan ayırmadan, esnafımın her talebini evet diyerek canla başla çalıştım" diyerek bir dönem daha bu hizmete talip olduğunu söyledi.

Öte yandan kongreye misafir olarak katılan ve genel kurul ile ilgili düşüncelerini aktarmak isteyen Ak Parti Selçuk Belediye Başkan Adayı Zeynel Bakıcı'ya söz hakkı verilmedi. Kongrede usulsüzlük yapıldığı yönünde iddiası olan Bakıcı'ya divan Başkanı İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Danışmanlarından Mustafa Ak'tan yanıt gecikmedi. Oda üyesi olmayan hiç bir kişiye söz hakkı verilmeyeceğini ifade eden Divan Başkanı Mustafa Ak; "Bizim genel kurullarımız hukuk, adalet, sevgi ve hoşgörü içerisinde olur. Öyle meclisteki gibi tekmeyle, tokatlarla biz iş yapmayız Allah'a çok şükür. Bizim genel kurulumuzda tekmeleri hayatta göremezsiniz" şeklinde yanıt verdi.

Genel kurulda meslekte 40.yılını dolduran 12 esnafa plaket verildi. Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. 775 geçerli oyun kullanıldığı seçimlerde sarı listeyle yarışan Mevcur Başkan Hayri Güller 346 oy alarak güven tazeledi. Buna göre seçimlere mavi listeyle katılan Vedat Karaman 330 oy, kırmızı listeyle katılan İsmail Bağcı ise 99 oy aldı.

Selçuk esnaf ve Sanatkarlar Odası Yeni Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Hayri Güller, Özgür Aydoğan, Nazım Değişmez, Hatice Korkmaz, İsmail Karabacak, Şaban Yılmaz, Halil Bayar, Gerçek İşcen, Burcu Karyanlı ve Emnin Ürel. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Belediyesi Mustafa Ak İzmir Efes Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title