Haberler

40 Yılda Bin 560 Şiir Yazdı

57 yaşındaki İbrahim Halil Demir, 1978 yılında gittiği Almanya'da vatan özlemi çekerek şiir yazmaya başladı. Bu tarihten itibaren tüm duygusunu şiir yazarak dışa vuran Demir, kaleme aldığı bin 560 şiir ile ulaşılması güç bir başarıya imza attı.

Demir, 57 yıl önce Şanlıurfa'nın Karaköprü beldesinde dünyaya geldi. Küçük yaşlarda Diyarbakır'a göç eden ailesi ile burada yaşamaya başlayan Demir, 1978 yılında Almanya'nın Köln kentine giderek dil eğitimi aldı. Gurbetteki ilk zamanlarında yabancılık çeken Demir, şiir yazmaya yöneldi. Daha çok taslak olarak oluşturduğu eserlerin ardından Demir, 1980 yılında tekrar Diyarbakır'a döndü. Burada bir süre şiire ara veren Demir, 1984 yılında Dicle Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. 1985 yılında aynı üniversitede Almanca okutmanı olarak göreve başlayan Demir, bugüne kadar görevini sürdürmeyi başardı. 1993 yılında bir televizyon kanalında okunan şiir, Demir'in içinde uyuyan yanardağı harekete geçirdi. Şebnem Kısaparmak'ın seslendirdiği şiirden çok etkilenen Demir, 17 kıtadan oluşan şiirini bir anda kaleme alarak, ilk eserini ortaya çıkardı. Bu tarihten itibaren bıkmadan her an şiir yazan Demir, bugüne kadar bin 560 şiir yazarak ulaşılması zor bir rekora imza attı.

Memleket özlemi şiire yöneltti

Yazdığı şiirlerle ilgili İHA muhabirine konuşan Demir, Dicle Üniversitesi'nde Almanca okutmanı olduğu söyledi. Şiir yazmaya 1978 yılında Almanya'da başladığını belirten Demir, "Almanya'ya gittiğimde gurbete alışamadım. Diyarbakır özleminden dolayı çok rahatsızlandım. İlk şiirimi burada yazdım. Bir süre ara verdim. 1993 yılında Şebnem Kısaparmak'ın seslendirdiği 'Gurbet gelini' şiiri dinliyordum ve çocuk gibi ağlamaya başladım. Hemen sonra masanın üstünde bulunan kalem ve kağıda yöneldim ve ilk şiirimi burada yazdım 17 kıtadan oluşuyordu ve adı da 'Özledim anne' idi. Eski günlere olan özlemimden dolayı 17 kıtalık şiiri bir solukta yazdım. Şu ana kadar sanıyorum bin 560 şiirim var. İki kitabım var ilki 'Büyük ayak küçük ayakkabı' ikinci kitabım ise 'Gül dediğin yar kokmalı' ismiyle piyasaya çıktı. Eğer ben çocuklarımı gurbette okutmasaydım, maddi sıkıntı çekmeseydim 7. veya 8. kitabım piyasada olmuş olacaktı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için 8 şiir yazdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini ve onun için de şiirler yazdığını kaydeden Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Allah rızası için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum. Hatta şiirlerimden birine 'Sana ömrümden ömür vermek istiyorum' diye yazdım. Çünkü 14 yıldan beri bu ülkeye yapılanları ben tasavvur edemiyorum. Bu 14 yılda, 160 yıl önce yapılması gerekenler bu dönemde yapıldı. Avrasya'nın yapılması, Marmaray'ın yapılması, 3. Boğaz Köprüsü'nün yapılması bunlar beni çok fazla mutlu ediyor. Cumhurbaşkanımız Erdoğan için 80 kıta şiir yazdım. Bunlardan ilk 20 kıtası Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın Davos'ta 'One minute' çıkışıyla yazıldı. Ben o zirveyi seyrediyordum, milli duygularım kabardı kalem birden 20 kıta yazdı. Bu şiirin adını da 'Canlar sana kurban olsun Başbakanım' koydum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan için yazdığım bir dörtlüğü okumak istiyorum. 'Sevgili Cumhurbaşkanım, sen Fatih Sultan Mehmet misali çağ kapatıp çağ açansın, sen asil yüreğinle şerefsizleri korkutan ve onlara meydan okuyansın, sen bu cennet ülkem için sevgi ve muhabbetlerle dolansın, sen garip gurabayı Allah rızası için gözetip kollayansın. Biri bana sponsor olursa ben şiirlerimin tamamının kitaplarda olmasını arzu ederim." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title