Haberler

40 Ülkeden 55 Ombudsman Türkiye'ye Geliyor

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu'nun kurum olarak gerçekleştirdikleri 4. sempozyum olduğunu belirterek, "Biz bu faaliyetlerimizle dünyadaki ombudsmanları yüreklendirmeye çalışacağız.

SEFA ŞAHİN - Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu'nun kurum olarak gerçekleştirdikleri 4. sempozyum olduğunu belirterek, "Biz bu faaliyetlerimizle dünyadaki ombudsmanları yüreklendirmeye çalışacağız. İnsan hakları konusunda hassas olan, vicdan sahibi insanları harekete geçirmeye gayret edeceğiz." dedi.

Malkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından 2-3 Mart'ta düzenlenecek "4. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu"na 40 ülkeden 55 ombudsmanın katılacağını belirtti.

Türkiye'nin hem ekonomi alanında hem de terör örgütleriyle mücadele içinde olduğunun altını çizen Malkoç, Türkiye'nin 3 milyon Suriyeli vatandaşa ev sahipliği yaptığını anımsattı. Malkoç, "Sahil Güvenlik Komutanlığı 105 bin 571 kişiyi denizde boğulmaktan kurtardı. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim çağındaki 500 bin Suriyeli çocuğa eğitim veriyor. Norveç'te ilköğretimde okuyan bütün öğrencilerin sayısı 370 bin olduğunu düşünürsek bu rakamın büyüklüğü ortaya çıkar. Türkiye'de 100 binden fazla Suriyeli doğdu. Türkiye bu anlamda insanlığın haysiyetini koruyor, onurunu kurtarıyor." diye konuştu.

Türkiye'nin bu hizmetlerini bütün ombudsmanlara anlatmak için bu sempozyumu düzenlediklerini ifade eden Malkoç, bundan dolayı "Göç ve Mülteciler" konusunu seçtiklerini söyledi.

"Ombudsmanları yüreklendirmeye çalışacağız"

Sempozyum açılışının 2 Mart'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacağını dile getiren Malkoç, "Dünyanın 40 ülkesinden 55 ombudsman veya yardımcısı geliyor. Uluslararası bir organizasyonda bu sayının önemi ortada." ifadelerini kullandı.

Malkoç, sempozyumda 3 oturum halinde, "Göç ve Mülteci Politikaları", "En Mağdur Mülteciler: Kadınlar ve Çocuklar" ve "Göçe Bağlı Olarak Yabancı Düşmanlığı, Irkçılık ve İslam Karşıtlığı" başlıklı konuların ele alınacağını söyledi.

Batılıların, göçe bağlı oluşan yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslam düşmanlığı davranışları sergilediğini vurgulayan Malkoç, "Biz bu faaliyetlerimizle dünyadaki ombudsmanları yüreklendirmeye çalışacağız. İnsan hakları konusunda hassas olan, vicdan sahibi insanları harekete geçirmeye gayret edeceğiz. Bu konuda elbette katkımız olacak, bu katkıdan dolayı da memnuniyet ve mutluluk duyacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Malkoç, KDK ve ombudsmanlığın köklerinin Selçuklu ve Osmanlı'ya dayandığını aktararak, bununla ilgili de bir sergi düzenleyeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Şeref Malkoç Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title