Haberler

40 Gündür Kayıp Kızlarını Arıyorlar

Halil Şahin - İzmir'de psikolojik tedavi gören ve yaklaşık 40 gün önce kaybolan 17 yaşındaki genç kızdan haber alınamıyor.

Baba Şehmuz Belek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıldır psikolojik sorunlar yaşayan kızı Özgür Rojda'nın durumunun son aylarda kötüleştiğini, halüsinasyonlar gördüğünü, zaman zaman da kendisine zarar verme girişimlerinde bulunduğunu ifade etti:

Kızının, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin psikiyatri bölümündeki son kontrolünde, ayakta tedaviye cevap vermemesi nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiğini kaydeden Belek, şunları anlattı:

"Son olarak 30 Kasım'da doktordan döndükten sonra evden kaçtı. Durumu polise bildirdik. 6 Aralık'ta bir gelişme olup olmadığını sormak için polisi aradığımda, kızımın bulunduğunu ve eve dönmek istememesi üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün Bayraklı'daki çocuk yurdu ilk kabul merkezine götürüldüğünü öğrendim. Gidip görüştüm, sohbet ettik. Oradaki psikoloğa durumunu anlattım. Onlar, kızımın birkaç gün orada kalmasının uygun olduğunu, hastaneye de kendilerinin götürebileceğini belirterek, sevk evraklarını istediler. Ertesi gün annesiyle ziyaretine giderek, hem evrakları hem de ihtiyaç duyabileceği eşyalarını götürdük, ama o akşam yurttan kaçmış."

Kızlarını aramak için tüm ailenin çabaladığını, ancak bir sonuç alamadıklarını aktaran Belek, sağduyulu vatandaşlardan yardım istediklerini, görenlerin "0531 797 07 72" nolu telefon numarasından kendilerine ulaşmasını istedi.

-"Doğum günü onu arayarak geçti"-

Şehmuz Belek, kızlarının geçen ay 17 yaşına girdiğini ve 17 Aralık olan doğum gününü çok acı şekilde geçirdiklerini ifade etti.

O günün çok zor geçtiğini dile getiren Belek, "Doğum gününü onu arayarak geçirdik. Cehennemin nasıl olduğunu dinleriz, ama nasıl bir yer olduğunu bilmeyiz. Onsuz geçen her gün cehennemi yaşadık. Çok zor günler yaşıyoruz ailece. Bizim tek amacımız kızımıza ulaşmak. Bir haber istiyoruz ondan" diye yardım talep etti.

Yayıncı: Osman Kurt - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Halil Şahin İzmir Belek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title