Haberler

40 Engellinin Yaptığı Eserler İlgi Gördü

Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile Özel Mutlu Hayat Bakım Merkezi işbirliğiyle açılan sergi büyük ilgi gördü. 40 engelli kursiyerin katıldığı kurs sonucunda ortaya çıkan 500 eser protokol ve davetlilerin beğenisine sunuldu.

İsabeyli Mahallesi'nde bulunan Özel Mutlu Hayat Bakım Merkezi ile Halk Eğitimi Merkezi işbirliğince açılan 312 saatlik 'Dekoratif Ahşap Süsleme' kursuna katılan kursiyerlerin yaptığı eserler sergilenirken, Nazilli Lütfi Selek Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışını İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Belediye Başkan Vekili Deniz Depboylu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan yaptı. Sergi açılışına Özel Mutlu Hayat Bakım Merkezi Sahibi Nizamettin Güloğlu, Kurum Müdürü Ramazan Elhüseyni ve çok sayıda davetli katıldı.

40 kursiyere merkez bünyesinde görev yapan usta öğreticiler Hilal Sönmez ve Zeynep Kutlu tarafından eğitimleri verildiğini ifade eden Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Muhlis Sönmez; "Dekoratif Ahşap Süsleme kursumuz toplam 312 saat olup, 14 Aralık 2013 tarihinde başlamış ve 4 Mayıs 2014 tarihinde sona ermiştir. Bu kursumuza 24 erkek ve 16 bayan olmak üzere toplam 40 kursiyerimiz katılmıştır. Kursumuza katılmış olan tüm kursiyerlerimize verilmiş olan belgelerin yanında, boş zamanlarını değerlendirerek sosyal yönden destek sağlanmış oldu. Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü olarak da 2013-2014 öğretim yılı başından bugüne kadar toplam 537 kurs açmış olup, kültürel ve sportif kurslar sayesinde bölge halkının sosyal yaşamına katkı sağlamakta, mesleki ve teknik eğitim kursları ile işsizlik sorununa çözüm olmaya çalışılmaktadır" dedi.

'BÜYÜK BİR ZEVKLE VE BEĞENİ İLE İZLEDİK'

Eserleri inceleyen ve rehabilitasyon merkezinde kalan engellilerden yaptıkları eserler hakkında bilgiler Kaymakam Mehmet Okur ; "Özel Rehabilitasyon merkezimizde kalan vatandaşlarımızın halk eğitim merkezi işbirliğiyle gördükleri kurslarda yaptıkları eserleri büyük bir zevkle gezerek inceledik. Bu merkezin amacı zaten rehabilite amaçlı ve bu kursta da gayet güzel eserler ortaya çıkartmışlar. Büyük bir zevkle ve beğeni ile izledik. Hem tüm öğretmenlerimizi hem de kursa katılan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel kendilerine göre bir çalışma çıkartmışlar. Tabi burada amaç bu sakinlerimizi rehabilite etmek. Amaca ulaştıklarını düşünüyorum. Tabi bu eserler ayrı ayrı incelendiği zaman hepsi de umut temasını işlemiş. O anki ruh hallerini işlemişler. Yani dolayısıyla tek tek eserlere baktığımız zaman hepsi ayrı bir güzeldi" şeklinde konuştu.

'BOŞ VAKİTLERİNİ DEĞERLENDİRMELERİNİ SAĞLADIK'

Merkezde engelli bireylerin yaşam kalitelerini olabildiğince üst düzeye çıkarmayı ve ailelerini moral değerler olarak rahatlatmak, sosyal yaşamlarını anlamlı kılmayı hedeflediklerini söyleyen Özel Mutlu Hayat Bakım Merkezi Müdürü Ramazan Elhüseyni de; "Merkezimizde amacımız çağdaş bir anlayışla topluma uyum sağlayarak ve anlamlı bir yaşam sürdürmek her bireyin hakkı olmakla birlikte farklılıkları nedeniyle uyum sağlamada zorluk çeken bireylerin ve ailelerin yaşamlarını kolay hale getirmek, onları rahatlatmak ve kucaklamaktır. Bu kapsamda da engellilerimizin Halk Eğitim Merkezimizin desteği ve işbirliği ile vermiş olduğu kursiyer eğitmenlerimizle Takı Tasarım ve Ahşap Ürünleri Boyama sergisini açtığımız için mutlu olduk. Sergimize katılan Kaymakamımız Mehmet Okur ve protokol üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Amacımız Bakım Merkezinde bakım hizmeti almış olan engellilerimizin boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmektir. 40'a yakın engellimiz bu kursa katıldı. Ama açık kapı sistemi ile odadan çıkabilir. Tekrar başkası gelebiliyordu. Düzenli devam edenlerde oldu. Faydalı olduğuna inanıyoruz. Önümüzdeki kış sezonunda tekrar devam edeceğiz diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Mehmet Okur İsabeyli Nazilli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title