Haberler

4 Yıldır Kayıp Olarak Aranan Kadın Cinayete Kurban Gitmiş

Güncelleme:

İzmir'de 4 yıl önce kaybolan Hediye Gülfidan Kara'nın bulunması için dosyayı yeniden açan polis, kadını 2 çocuğunun babası Rasim Semetey'in öldürdüğünü ortaya çıkardı.

İzmir'in Konak ilçesinde 4 yıl önce hakkında kayıp başvurusu yapılan ve bugüne kadar izine rastlanmayan 35 yaşındaki Hediye Gülfidan Kara'nın bulunması için dosyayı yeniden açan polis, talihsiz kadının 2 çocuğunun babası 38 yaşındaki Rasim Semetey tarafından öldürüldüğünü ortaya çıkarttı.

KISKANÇLIK YÜZÜNDEN BOĞMUŞ

Resmi nikahsız birlikte yaşadığı Kara'yı kıskançlık nedeniyle çıkan tartışmada boğarak öldürdüğünü itiraf eden Rasim Semetey'in, Bornova ilçesinde gösterdiği noktada yapılan aramalarda insan kemikleri bulundu. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.

DELİL BULUNAMAYINCA SERBEST BIRAKILDI

Gültepe Semti'nde oturan 2 çocuk annesi Hediye Gülfidan Kara'nın yakınları 21 Ağustos 2012 tarihinde polise gidip, yağma suçundan cezaevine giren ve bayram iznine çıkan imam nikahlı eşi Rasim Semetey ile buluştuktan sonra ortadan kaybolduğu yönünde ihbar yaptı. İhbar üzerine çalışma başlatan polis, cezaevi firarisi de olan Semetey'i yakaladı. Ancak Rasim Semetey, Kara'nın kaybolmasıyla bir ilgisinin bulunmadığını söyledi. O dönem delil de bulunamayınca Rasim Semetey, yağma suçundan aldığı cezasınının kalanını çekmesi için cezaevine gönderildi. 2014 yılında tahliye olan Rasim Semetey, TIR şoförlüğü yapıp yaşamına devam etti.

POLİS DOSYAYI TEKRAR AÇTI

Yıllar geçmesine rağmen bir türlü izine rastlanmayan Hediye Gülfidan Kara'nın bulunması için Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri 2016 yılında dosyayı yeniden açtı. Olayla ilgili Rasim Semetey'in yakın çevresini mercek altına alan polis, cezaevinde kaldığı dönemde koğuş arkadaşlarına Kara'nın kaybolmasıyla ilgili bir şeyler paylaşmış olabileceği ihtimaliyle bu kişilerin de ifadelerine başvurdu. İfadelerdeki çelişkileri belirleyen polis, Rasim Semetey ile kardeşi 33 yaşındaki Ufuk Cafer Semetey annesi 60 yaşındaki Rabia Semetey ve arkadaşı 38 yaşındaki Eşref Çalık, geçen 15 Temmuz'da gözaltına aldı.

ANNESİNİN İTİRAFIYLA ÇÖZÜLDÜ

Polisteki sorgularında iddiaya göre şüphelilerden Eşref Çalık, kayıp olan Kara'yı, Rasim Semetey'in öldürdüğünü ve cesedi ortadan kaldırmak için kendisinden yardım istediğini, ancak bunu kabul etmediğini söyledi. Anne Rabia Semetey ise oğlunun Kara'yı öldürdüğünü itiraf etti.

CESEDİ 2 GÜN EVDE SAKLAMIŞ

Sorgusunda suçlamaları ısrarla kabul etmeyen Rasim Semetey, annesinin itiraf ettiğini öğrenince her şeyi anlattı. O dönemde cezaevinden izinli çıkıp bir daha dönmediğini anlatan Semetey'in ifadesinde, 2 çocuğunun annesi, imam nikahıyla yaşadığı Hediye Gülfidan Kara'nın kendisi cezaevindeyken başka bir erkekle görüştüğünü öğrendiğini, bu nedenle çıkan tartışmada boğazını sıkarak öldürdüğünü, cesedi yaklaşık 2 gün evinde sakladığını, ardından da bir battaniyeye sarıp, kardeşinin kiraladığı ciple Bornova ilçesi Pınarbaşı semtinde taş ocaklarının bulunduğu ormanlık bölgeye attığını söylediği belirtildi.

KEMİKLERİ BULUNDU

Rasim Semetey'in gösterdiği noktada arama yapılması için Ankara'dan özel eğitimli 2 kadavra köpeği getirildi. Bölgede, AKUT ve polis ekiplerinin kadavra köpekleriyle yaptığı aramada, insan kemikleri ve battaniye bulundu. Kemikler DNA testi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na teslim edildi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Rasim Semetey tutuklandı, diğer 3 kişi ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gültepe Bornova Konak İzmir 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title