Haberler

4 Yıl Diyorsun Ama, Projen 20 Yıllık!

Güncelleme:

Kılıçdaroğlu'nu fena yakaladı

Esed zulmünden kaçan Suriyeli sığınmacıları ülkelerine göndermekten bahseden Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki gösterdi: "Bunların sadece gözü kör, kulağı sağır değil, aynı zamanda vicdanları nasır tutmuş.Hesap bilmedikleri gibi insanlıktan da bihaberler"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda düzenlenen Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin temel atma ile kentte yapımı tamamlanan tesis ve projelerin toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Konuşmasına, vatandaşları Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamlayarak başlayan Erdoğan, 'peygamberler şehri'ne yapılan yatırımları anlattı. Toplamda 1 katrilyon 811 trilyon liralık 278 ayrı eserin, kamu ve özel sektör yatırımının açılışını yaptıklarını söyleyen Erdoğan, Urfa'ya yapılacak 1700 yatak kapasiteli hastane ile Türkiye'deki şehir hastanesi sayısının 18'e ulaşacağını kaydetti.

MİLLET CEVABI VERECEK

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yapılan yatırımların toplam bedelinin 260 milyar lira olduğunun bunun 24 milyar lirasının Şanlıurfa'ya yönelik olduğunu bildiren Erdoğan, şehrin her yıl ortalama 2 milyar lira yatırım aldığını ifade etti. "Bunları niye anlatıyorum? 12 yıl başbakanlık yaptım, herhalde yapılanları anlatmak hakkım. Çünkü bazıları bundan rahatsız oluyor. YSK'ya başvurarak diyorlar ki 'Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın'. CHP, MHP, terör örgütünün beslediği HDP 7 kere müracaat etti 'çıkmasın' diye… Ben milletin içinden geldim, milletin tarafıyım, milletin ilk cumhurbaşkanı olarak seçilerek geldim. Dolayısıyla 7 Haziran'da herhalde bunlara bu millet cevabı verecektir" diyen Erdoğan şunları söyledi:

HİÇ BÖYLE GÖRDÜN MÜ?

"Biz, diğerleri gibi… Anamuhalefetin başındaki zat ne diyor, '-cek, -cak', bir taraftan da diyor ki 'Bana 4 yıl verin, 4 yılda işsizliği bitireyim''diyor. Bir taraftan da 'Bu açıkladığım projeyle 20 yıl sonra işsizlik yüzde 5'e düşecek'. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Hesap uzmanı ya... Bu işleri bilmiyor. Ben diyorum ki 'Siyasette bu seçimlerde bir rehavet var'. O da diyor ki 'Cumhurbaşkanı gittiği alanları boş gördüğü için bu ifadeyi kullandı'. Benim muhatabım değil de Şanlıurfa'nın bu meydanını acaba sen hiç böyle gördün mü? Hamdolsun bizim milletimizle birbirimize aşkımız var. Biz, bu millete aşığız, biz bu millete sevdalıyız. Hani Muharrem Ertaş ne diyor; 'Aşkınan koşan yorulmaz'. İşte biz yorulmuyoruz."

İNSANLIKTAN BİHABERLER

Esed zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelileri ülkelerine göndermekten söz eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, 1944 yılında tek parti CHP'si döneminde 'Milli Şef' İsmet İnönü'nün, Türkiye'ye sığınmış yüzlerce Azeri Türkünü Sovyet Rusya'sına teslim ederek ölümlerine neden olduğunu hatırlattı. Erdoğan, aynı CHP zihniyetinin bugün de mazlumları zalimlerin kucağına teslim etmekten bahsettiğini ifade ederek, "Kucağında çocuğuyla, biçare vaziyette bize sığınmış Suriyeli hanım kardeşlerimizi, dizlerinde kalmış son dermanla, gözü yaşlı ak sakallı ihtiyarı, yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen, hâlâ geleceğine umutla bakan çocukları, zalime teslim edemeyiz. Neymiş? 'Buradan elde ettiği gelirle emeklilere ikramiye verecekmiş.' Bunların sadece gözü kör, kulağı sağır değil, aynı zamanda vicdanları nasır tutmuş. Hesap bilmedikleri gibi, insanlıktan da bihaberler" diye konuştu.

Pensilvanya kaçaklar diyarı

Paralel ihanet çetesinin Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne terör örgütü olarak girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, örgüt üyelerinin soluğu bir bir ABD'de aldığını anlattı. Erdoğan, "Paralel devletmiş, nereden çıktı bu? İşte Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne girdi. Burada tek devlet var ve Pensilvanya şu anda adeta kaçakların yeri oldu. Bakıyorlar ki 'yakalayıp alacaklar bizi', hemen Amerika'ya, Pensilvanya'ya hareket ediyorlar. Bu mücadele sürecek. Bu can, bu tende oldukça, bu mücadele sürecek. Bu milleti bölenlere, ümmeti parçalamak isteyenlere prim vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Musluktan kan akar mı?

Terör örgütü destekli HDP'nin Güneydoğu'da 7 Haziran öncesi tehdit siyaseti güttüğüne dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu: "Biz yaşatmak için mücadele ediyoruz ama ne yazık ki terör örgütünün arkasında olduğu zihniyet hâlâ kanın, canın, tehdidin, tedhişin peşinde. Üstelik bunun adına da 'siyaset' diyorlar. Bu nasıl siyasettir Allah aşkına? Siyaset, terör örgütünün silahlarının gölgesinden çıkamamak mıdır? Siyaset, 6-8 Ekim olaylarında insanları sokağa döküp, 50 kişinin ölümüne yol açmak mıdır? Siyaset, daha dün Çağlayan Adliyesi'nde savcımızı şehit etmiş, canlı bombalarıyla milletimizi tehdit eden örgütle kol kola girmek midir? Siyaset, tek amacı bu ülkeye ve millete düşmanlık olan, Ermeni lobileriyle işbirliği içinde olmak mıdır? Biz dağları delerek Şanlıurfa'yı suya kavuşturuyoruz. Birileri ise maalesef Van'da musluklardan kan akıtıyor. İşte terör örgütünün arkasında olduğu parti bu. Musluktan kan akar mı? İşte ülkeyi bunlar böldü. Bunlar bu ülkeyi ayrımcılığa tabi tuttu. Kürt dediler, Arap dediler. Meydana çıkıyorlar, 'biz bölücü değiliz'. Ne bölücü değilsin? Bölücünün ta kendisisin."

Sana mı soracak?

Muhalefetin toplu halde Diyanet'e saldırdığına dikkat çeken Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e tahsis edilen aracın polemik konusu yapılmasını eleştirdi: "Yahu bu arabanın bedeli 330 bin lira. Bunlara 5 koyun ver, kaybederler. Şimdi Sayın Bahçeli çıkmış, Diyanet İşleri Başkanı bunu iade etmeli, istifa etmeli' diyor. Ya sana mı soracak? O makama söz söylemek sizin haddinize mi? Niye rahatsız oldunuz? İslam'ın hükümlerini doğru açıkladı diye mi?"

Erdoğan için asfaltı ağlattı

Milli rallici Burcu Çetinkaya, 2015 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda yarıştığı otomobili ve şov otomobiliyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Şanlıurfa GAP Havalimanı apronunda drift yaparak karşıladı. Erdoğan'ın uçaktan inişinin ardından, yarışlara katıldığı otomobiliyle uçağa kadar giden Çetinkaya, burada şampiyonanın bayan pilotlar klasmanı pilot birinciliği kupasını Erdoğan'a takdim etti. Erdoğan, gösteri ve başarısından dolayı Çetinkaya'yı tebrik etti. Çetinkaya'nın kupayı Erdoğan'a hediye ettiğini belirtmesi üzerine, Erdoğan, "Ama sen kazanmışsın. Haksızlık olur" dedi. Çetinkaya da kupanın Erdoğan'da kalmasını istediğini yineleyerek, kupayı cumhurbaşkanlığına hediye ettiğini söyledi. Erdoğan ise bunun üzerine kupanın cumhurbaşkanlığı müzesinde sergileneceğini ifade etti. Yarış otomobiliyle ilgili Çetinkaya'ya sorular soran Erdoğan'ın, bir yarışta kaç otomobil lastiği harcadıklarını sorması üzerine, Çetinkaya'nın cevabı, 'Her yarış için sekizer lastik' oldu.

Kaynak: Yenisafak.com.tr / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Çetinkaya Türkiye Güncel Haberler

title