Haberler

4. Vodafone Uluslararası Evrenseki Kupası

Vodafone Uluslararası Evrenseki Kupası, dördüncü yılında Chelsea, Milan, Bayern Münih, Villareal gibi dünya devlerinin altyapılarını Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray'ın aralarında bulunduğu 70 takımı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde buluşturdu.

Vodafone Uluslararası Evrenseki Kupası, dördüncü yılında Chelsea, Milan, Bayern Münih, Villareal gibi dünya devlerinin altyapılarını Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray'ın aralarında bulunduğu 70 takımı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde buluşturdu.

Final maçları 4 Nisan'da yapılacak. 4. Vodafone Uluslararası Evrenseki Kupası için Türkiye'ye gelen Türkiye Milli Futbol Takımı eski teknik direktörü Sepp Piontek ile Villereal'in altyapı sorumlusu ve eski milli oyuncu Nihat Kahveci, Turnuva Koordinatörü Kenan Öner, Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı ve turnuvaya evsahipliği yapan Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut basın toplantısı düzenledi.

Turnuva Koordinatörü Kenan Öner toplantıda yaptığı konuşmada, altyapıların çocukların gelişimi açısından çok önemli olduğunu kaydederek, "Turnuvaya 3 tane Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan kulübün altyapı takımlarını getirdik. Ayrıca İspanya'da altyapı akademisi olan Villa Real geldi. Turnuvaya 11 ülkeden 70 takım katılıyor takımlar 7'şer maç yapacak" dedi.

Turnuvanın çok renkli geçtiğini kaydeden Öner, "Burada çok güzel bir atmosfer var. Suriyeli çocukların maç yapması çok güzeldi. Turnuva için Suriyeli çocuklar konusunda Hatay'da görüşmeye gittiğimizde, Türkiye'de kamplarda kayıtlı 200 bin çocuk olduğunu öğrendik. Bunların yüzde 50'si 18 yaşında altında. Koordinatör valilik hazırlık yapıyor, orada da turnuva düzenlenecek" diye konuştu.

Vodafone Türkiye Pazarlama Müdürü Lütfullah Kitapçı ise, bu yıl 4'ncüsü düzenlenen Vodafone Uluslaraarası Evrenseki Kupası'nda çocukların büyük bir şevkle topun peşinde koşturduğunu kaydetti. Vodafone Türkiye olarak ticari yatırımların yanı sıra sosyal ve sportif yatırımlarının da olduğunu işaret eden Kitapçı, "Bu turnuvayla birlikte Vodafone Red Alaçatı Balıkçılık Kupası ve İzmir'de tenis kupası düzenliyoruz" dedi.

Vodafone Türkiye'nin hedefinin sporu herkes için erişilebilir kılmak olduğunu belirten Kitapçı, "Ekonomik gelişme sosyal gelişme olmadan olmaz. Spor, kültürel gelişim ve rekabet açısından çok önemli" diye konuştu.

Turnuvaya katılan Villareal U13 Takımının Antrenörü Nihat Kahveci ise, "Evrenseki'de düzenlenen turnuva çok önemli bir turnuva. Buraya gelen takımlar çok büyük takımlar. Ama biz de hırslıyız, Villareal olarak finale kadar gitmek istiyoruz" dedi.

Futbolun dışarıdan bakıldığında basit bir oyun gibi göründüğünü vurgulayan Kahveci, "Dışarıdan basit gibi görünen futbolun içine girince binlerce detayı olduğunu görüyorsunuz. Sahada her şey çok değişik" ifadelerini kullandı.

Villareal'da altyapı antrenörü olarak başlaması konusunda açıklamalarda bulunan Kahveci; "Antrenörlük benim için tempolu bir koşu. Her geçen gün üzerime koyarak gideceğim" diye konuştu

SEPP PİONTEK: "ALTYAPIDA OLAN GENÇ YETENEKLERİN KENDİNİ GÖSTERDİĞİ BİR TURNUVADA BULUNMAKTAN MUTLUYUM"

Turnuvaya katılan Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Sepp Piontek de turnuva dolayısıyla Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu kaydederek, "Altyapıda olan genç yeteneklerin kendini gösterdiği bir turnuvada bulunmaktan mutluyum. Turnuva geçen seneye göre daha organize. Burada yer alan 2000 doğumlu sporcular 4-5 yıl sonra profesyonel yetenekler olarak büyük takımlarda oynayacak. Ancak çok az çocuk Milli takımda kendini gösterebilecek" dedi.

Turnuvaya katılan takımlarda çocukları bulunan ailelerin çok heyecanlı olduğunu ifade eden Piontek, "Şu ana kadar benim gördüğüm tek konu aileler. Onlar, saha kenarında, çocuklarının yanında olmak istiyor. Tribüne gitmek istemiyor. Ama turnuvanın kuralları var ve bu konuda yapacak bir şey yok" diye konuştu.

Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut ise, belediye olarak turnuvanın iyi geçmesi için her şeyi yaptıklarını vurgulayarak, "Futbol barış ve kardeşlik anlamında dünyanın ortak dilidir. Bu turnuvada ilginç şeyler oluyor. Açılış maçı benim için çok önemliydi. Yerlerinden edilmiş savaş mağduru çocuklar Milan'la maç yaptı. Bu çok önemli. İşte bunu hiçbir güç başaramazdı. Futbol yaptı. İşte ortak dil bu" şeklinde konuştu.

NİHAT KAHVECİ: "KİMSE İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ TAKIMLARA BAKMIYOR"

Nihat Kahveci, Türkiye'de altyapılara bakışın önemsiz olduğunu ifade ederek, "Bütün kulüplerde birinci takımlara önem veriliyor. Kimse ikinci ve üçüncü takımlara bakmıyor. Onların şampiyonluklarına eğilmiyor" dedi.

Bu konuda sadece kulüp başkanlarının ve yönetimlerinin suçlu olmadığını vurgulayan Kahveci, "Bizde, Türkiye'de beklentiler bu yönde. Suçlu sadece başkan ve yönetim değil. Hepimizin bakış açısı bu. Bugününü sporcuları çok şanssız. Ben de, altyapıda teknik, taktik ve psikolojik olarak böyle eğitim alsaydım daha başarılı futbolcu olurdum" ifadelerini kullandı.

Real Madrid ile Galatasaray arasında oynanacak olan Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçı hakkında bir soru üzerine Nihat Kahveci, "Real Madrid Galatasaray maçı, dünyanın en güzel stadında, 100 bin kişinin önünde oynanacak. Çok güzel bir maç olacağına inanıyorum. İnanıyorum ki Galatasaray iyi bir sonuçla Türkiye'ye dönecek. Galatasaray hiç çekinmeden Real Madrid'le ile maça çıkabiliyor. Bu konuda özgüven kazandı. Bu özgüven çok önemli" açıklamasında bulundu.

Kahveci, Fenerbahçe'nin İtalya ekibi Lazıo ile oynayacağı Avrupa Ligi çeyrek final maçında favori olduğunu da sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Nihat Kahveci Galatasaray Evrenseki Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title