Haberler

4'üncü Uluslararası Türk Şöleni Erzurum'da Başladı

Erzurum'da bugün başlayan 4'üncü Uluslararası Türk Şölenine katılan Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, "Terör Türkiye Cumhuriyeti'ni korkutamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti terörü korkutacaktır" dedi.

Güneş Vakfı'nın organizasyonuyla düzenlenen 4'üncü Uluslararası Türk Şöleni, Erzurum'da atlı birlikler, mehter ekibi, 18 ülkeden gelen misafirler, AB Bakanı Volkan Bozkır ve Kırgız Cumhuriyeti Spor Bakanı Şeyşenkul Bakirov'un katılımıyla gerçekleşen yürüyüş ve sergi açılışıyla başladı. Havuzbaşı meydanında toplanan katılımcılar Yakutiye Kent Meydanına kadar yürüyüş yaptı.

AB Bakanı Volkan Bozkır, Kırgız Cumhuriyeti Spor Bakanı Şeyşenkul Bakirov, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Osmanlı Hanedanlığı torunlarından Osman Selahattin Osmanağaoğlu, Erzurum eski Milletvekili Rasim Cinisli, Kazakistan, Kerkük, Azerbaycan, Kırım, Altay Cumhuriyeti, Gürcistan, İran, Türkmenistan, Tataristan, Macaristan, Bulgaristan ve Türk dünyasının değişik coğrafyalarından birçok bilim adamı, diplomat, sporcu, sanatçı ve müzisyenler katıldığı yürüyüşün ardından düzenlenen törende konuşmalar yapıldı.

"TERÖRE KARŞI VERİLEBİLECEK EN GÜZEL MESAJLARDAN BİRİSİNİ BURADA BİRLİKTE VERİYORUZ"

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, terörün Türkiye Cumhuriyeti'ni korkutamayacağını, Türkiye Cumhuriyeti'nin terörü korkutacağını belirterek, "Başka bir vesile ile geldiğim Erzurum'da çok anlamlı göğsümüzü kabartan ileriye güvenle bakmamızdan dolayı aranızda bulunmaktan onur duyuyorum. Erzurum'da çocukluk yıllarımda ekmeğini yemiş, suyunu içmiş, ilkokulun üçüncü sınıfını burada okumuş, kolla çeliğin gayet ne olduğunu bilen birisiyim. Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün huzurunu kaçırmak için, insanlarımızın güvenliğini tehdit etmek için, çeşitli yerlerde operasyon düzenleyen, vatan hainlerinin olduğu bir ortamda bugün teröre karşı verilebilecek en güzel mesajlardan birisini burada birlikte veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatanı uğruna, bayrağı uğruna şehit olmuş insanlarını hiçbir zaman unutmayacaktır. Allah onlara gani gani rahmet etsin. Bu gün burada verdiğimiz mesaj şehitlerimize saygılarımızı sunuyoruz. Ayrıca, teröristlere ve teröre de şunu söylüyoruz, terör Türkiye Cumhuriyeti'ni korkutamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti terörü korkutacaktır. Böyle bir toplulukla verdiğimiz mesaj bu. 18 ülkeden gelen çok değerli misafirlerimiz, çok değerli kardeşlerimiz ayrıca 18 ülkenin bayrakları ile öncelikli olarak önde Osman Gazi'nin temsilcisi atın üzerinde, eski Erzurum milletvekili atın üzerinde, Dadaşlarımız atın üzerinde, mehteran bölüğü önümüzde terörizmi biz korkutmayacağız da kim korkutacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yakutiye Kent Meydanında Yakutiye Medresesi içinde bulunan Selçukluların yaptığı eserlerin sergilendiği resim sergisinin açılışı yapılarak davetliler tarafından gezildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Volkan Bozkır Erzurum Politika Güncel Haberler

title