Haberler

4'üncü Uluslararası Çanakkale Bienali

Ziyaretçiler, 4 Kasım'a kadar sürecek bienalde, sanatçı Çavuşoğlu tarafından 4 batığın özel çekimlerinden hazırlanan görüntüleri yansıtılıyor Çavuşoğlu, iki projeksiyonla iki perdeye yansıtılan özel çekimiyle izleyenleri adeta Çanakkale Savaşları'na götürüyor.

Çanakkale'de, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen uluslararası bienalde, sanatçı Ergin Çavuşoğlu tarafından Çanakkale Savaşları'nda batırılan 4 geminin özel çekimlerinden hazırlanan görüntüler de izlenebiliyor.

Çavuşoğlu, 99 yıl önceki Çanakkale Savaşları'nda batırılan İtilaf Kuvvetleri'ne ait 4 gemiyi, farklı bir bakış açısıyla ziyaretçilere sundu.

Bulgaristan'ın Tırgovişte kentinde 1968 yılında doğan, halen Londra'da yaşayan ve çalışmalarını burada sürdüren Çavuşoğlu, bienal için iki kanallı, senkronize özel bir teknikle yüksek çözünürlüklü video çekimi yaptı. Bir salona yerleştirilen iki projeksiyon yardımıyla iki perdeye aynı anda 6 dakika 31 saniye süren görüntüler yansıtıldı.

Perdenin birinde, Lundy, Louis, Barge ve Troy batıklarının enkazı görülüyor. Aynı anda yanındaki ikinci perdede ise günümüzde, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı bölgelerde seyreden gemilerin su altındaki gövdelerinin görüntüleri izlenebiliyor.

Bienalin Genel Direktörü Yrd. Doç. Seyhan Boztepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın, Birinci Dünya Savaşı'nın başlamasının 100'üncü senesi olduğunu hatırlattı.

Organizasyonun temasını bunun üzerine kurduklarını aktaran Boztepe, "Ergin Çavuşoğlu'nun eserinde, özel bir çekim sistemiyle çalışılmış. Aynı anda bir tarafta 99 yıl önceki gemilerin enkazı, diğer tarafta da günümüzdeki gemilerin seyri gösterilerek bir çelişki, savaş, gündelik yaşam ilişkisi anlatılmaya çalışılıyor. Tabii bunları video odasında izleyip çok farklı çıkarımlar da yapmak mümkün. Onun için vatandaşlarımızı, 2 Kasım'a kadar sürecek bienale bekliyoruz" diye konuştu.

Boztepe, batıkların, pek alışık olunmayan, kuş bakışı bir perspektifle çekimlerinden hareketle üretilen çalışmada, sanatçının yapıtının kavramsal çerçevesinin çift yönlü olduğuna işaret ettiği sözlerine ekledi. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Bulgaristan Çanakkale Boztepe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title