Haberler

4'üncü Karacabey Tarım Fuarı" Açıldı

Karacabey ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Tarım Fuarı", 200 firmanın katılımıyla 12 bin metrekare kapalı alanda açıldı.

Karacabey ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Tarım Fuarı", 200 firmanın katılımıyla 12 bin metrekare kapalı alanda açıldı.

Fuarın açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni Büyükşehir Yasası kapsamında her zaman tarım kesiminin yanında olmaya başladıklarını söyledi.

Daha önce üreticilere 400 arı kovanı dağıtıp gereksiz tarımsal ilaç kullanımının önlenmesi amacıyla 5 ilçeye erken uyarı sistemleri kurduklarını, ürün kurutma alanları ve arazi yollarının düzenlenmesi çalışmalarıyla çiftçinin her zaman yanında olduğunu gösterdiklerini vurgulayan Altepe, şöyle konuştu:

"Köyden kente göçün önlenmesi ancak kırsal kalkınmayla sağlanabilir. Bu amaçla sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen Keles'e kurduğumuz süt fabrikası ile tarım ve hayvancılığa verdiğimiz önemi gösterdik. Büyükşehir Yasasının ardından doğrudan sorumluluk alanımıza giren kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Tarım AŞ gibi birimleri kurup aktif olarak bu alanda çalışmaya başladık. Ağır geçen kış şartlarında zarar gören çiftçilerimize gereken desteği vereceğimizi söylemiştik. Kısa zamanda tespitlerimizi tamamlayıp ilk etapta belirlenen 24 çiftçimize koyun ve yem dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Desteklerimiz bunlarla sınırlı kalmayacak. Ürün kalitesinin artırılması, depolanması, ambalajlanması ve marka ürünler olarak pazarlanması noktasında da çalışmalarımız devam ediyor. Bugün 26 dalda Türkiye'ye örnek olan Bursa'nın kırsal kalkınma da örnek olması için gerekli tüm yatırımlarımızı bir bir hayata geçireceğiz."

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve sektör temsilcilerinin katıldığı tören, stantların gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Altepe Karacabey Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title