Haberler

4'üncü Bursa Bilim Şenliği" Başladı

Bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak amacıyla Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Bursa Bilim Şenliği" başladı.

Bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak amacıyla Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Bursa Bilim Şenliği" başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA) destekleriyle gerçekleştirilen ve bu yıl "Tasarım ve İnovasyon" ana temasıyla organize edilen, Merinos Parkı'ndaki şenliğin açılış töreni yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, törende yaptığı konuşmada, bilim şenliğine öğrenciler tarafından hazırlanan yaklaşık 300 projeyle destek verdiklerini söyledi.

Bu projelerden 150'sinin ön inceleme aşamasını geçtiğini belirten Sarıkaya, yarı finallerde değerlendirilen 50 projenin de finalde sergilenmeye hak kazandığını aktararak, "Bu projelerin kendi içerisinde değerlendirilmesinin ardından ödül süreci yaşanacak. Biz bu etkinliğe katılan tüm öğrencilerimizi başarılı olarak kabul ediyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık da ilk kez bu yıl proje yarışması düzenlediklerini anlattı.

Yarışmaya ilişkin bilgi veren Karlık, şöyle konuştu:

"Proje konuları ise hayatı kolaylaştıran tasarımlar, akıllı uygulamalar, mobil uygulamalar, inovatif endüstriyel tasarımlar, ergonomi, yenilenebilir enerji, geri dönüşüm ve çevre, geleceğin ev aletleri, güvenlik ve emniyet tasarımları ile mekanik fonksiyonellik olarak belirlendi. Proje yarışmasında 50 okul, 30 üniversite kulübü ve 20 bireysel mucidin projeleri finale kaldı. 100 finalistin yarışacağı proje yarışmasında 5 kategoride ilk üçe girecek 15 projeye toplamda 65 bin lira para ödülü vereceğiz."

Şenliğe katkı sağlayan kişi ve kurumlara birer plaket verilmesinin ardından protokol üyeleri proje çadırlarını gezdi.

Resmi iletişim sponsoru olan Türksat'ın 3 gün alandan canlı yayın hizmeti sunacağı şenliğe, onar sivil toplum kuruluşu, bireysel mucit ve üniversite kulübü, 9 bilim merkezi ve üç bilim gösteri ekibi, proje ve sunumlarıyla katılıyor.

Avrupa'daki en büyük bilim festivali olan Cenova Bilim Festivali'nin 5 atölye çalışması gerçekleştireceği şenlik, 10 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Eskişehir Sarıkaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title