Haberler

4. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları

Güncelleme:

Konya'da, Spor Genel Müdürlüğünün öncülüğünde organize edilen ve 31 ülkeden 13 branşta bin 14 sporcunun katıldığı oyunlar başladı.

Konya'da, Spor Genel Müdürlüğünün öncülüğünde organize edilen 4. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları, başladı.

Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde, sporun evrensel duygunun bir parçası olduğunu dile getirerek, "Spor, dünya barışına katkı sağlayan en önemli unsurlardan birisi. Bu organizasyonun da dünya barışına katkı sağlamasını diliyorum" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, sporculara başarı diledi.

Konuşmalarının ardından oyunlara destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket verildi. Program, sporcuların katılımıyla yapılan geçit töreninin ardından sona erdi.

Törene Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Kabakçı ve Kerim Özkul, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ile davetliler ve öğrenciler katıldı.

Atletizm, badminton, bisiklet, cimnastik, halter, güreş, eskrim, masa tenisi, tenis, karate, tekvando, satranç ve yüzme branşlarında yapılacak ve 31 ülkeden bin 14 sporcunun katılacağı 4. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları, 24 Nisan'da sona erecek. 

Kaynak: AA / Yerel

Selçuklu Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title