Haberler

4. Uluslararası Klarnet Festivali

4. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında, Barış Manço anısına Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen "Ustaya Saygı" gecesinde ünlü isimler sahne aldı.

4. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında, Barış Manço anısına Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen "Ustaya Saygı" gecesinde ünlü isimler sahne aldı.

Klarnet sanatçısı Serkan Çağrı eşliğinde, sanatçı Barış Manço'nun unutulmaz eserlerinin yorumlandığı geceye katılan oğlu Doğukan Manço, "Ruhumu yaralı hissettiğim zamanlarda ilaç olarak çözümü müzikte bulurum ve genelde reçetesi Barış Manço olur. Ülke olarak zor zamanlar geçiriyoruz. Ben yine reçeteyi babamda buldum" dedi.

Gecede "Dağlar Dağlar" eserini yorumlayan opera sanatçısı Hakan Aysev, "Barış Manço, bu ülkenin yetiştirdiği en önemli sanatçılardandı ama ondan da önce en güzel insanlardandı. Bir sanatçı ancak iyi bir insansa bir şeyler yapabiliyor. Manço bu ülkeye çok güzel şeyler verdi" diye konuştu.

Sanatçı Yavuz Bingöl "Kol Düğmeleri"ni yorumlayarak, şunları kaydetti:

"Aramızdan ayrıldığı zaman, onun için yapılan bir albümde söylemiştim Kol Düğmeleri'ni. Hatta Lale (Ahıskalı) hanım bana onun kol düğmelerini de göndermişti. Barış abi bugün yaşıyor olsaydı, sanırım gitarını, orkestrasını alır, barış ve kardeşlik için dağ taş dolaşıp konserler verirdi. Çocuklara barışı, sevgiyi anlatırdı. Biz de bugün 'organizasyonu iptal edelim mi' diye çok düşündük. Ama kendi adına yakışır konseri iptal etmedik. Barışın, kardeşliğin egemen olduğu, daha güzel bir dünyada tekrar birlikte oluruz inşallah. Barış abiyi saygı ve sevgiyle anıyorum."

-"Barış'ın önderliğinde bütün dünyada barış olsun"-

Sanatçının "Gülpembe" isimli şarkısını seslendiren Zara da "Rahmetli anneannem 'her elini kaldırdığında vurur, her diline geleni söylersen insan olma mertebesine henüz ulaşmamışsın demektir' derdi. Önce 'insan' olmuş sanatçılara ne mutlu. Barış Manço büyük bir halk ozanıydı. Hepimizin örneğiydi. Ruhu şad olsun. 'Barış'ın önderliğinde bütün dünyada barış olsun" ifadelerini kullandı.

Genç şarkıcı Yonca Lodi, Manço'nun "Anlıyorsun Değil mi?" isimli şarkısını seslendirdiği gecede, "Barış için, barış şarkıları söylüyoruz bu gece. Bu güzel ülkenin en çok barışa ihtiyacı olan zamanlarda, bu gecede, barışı 'Barış'tan başka kimse daha iyi kimse anlatamaz" dedi.

Sanatçının "Kara Sevda" isimli sevilen şarkısını yorumlayan Keremcem ise "Barışa bu kadar ihtiyacımız olduğu zamanda, herhalde söylenebilecek şarkılar, Barış Manço şarkılarıdır. İnşallah yaşadığımız mutsuzluklar geride kalır. Barış içinde bir Türkiye görürüz" yorumunu yaptı.

Gecede ayrıca Öykü Gürman "Can Bedenden Çıkmayınca", Gökhan Tepe "Unutamadım", Linet "Gamzedeyim Deva Bulmam", Fettah Can "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa", Cansu "Dıral Dedenin Düdüğü" ve piyanist Mine Muncur Toplum İçin Sanat Derneği'nin çocuk korosuyla "Arkadaşım Eşek" isimli sevilen eserleri yorumladı.

Geceye, Barış Manço hayranlarının yanı sıra Lale (Manço) Ahıskalı ile sanatçının küçük oğlu Batıkan Manço da katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Batıkan Manço Doğukan Manço Serkan Çağrı Barış Manço Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title