Haberler

4. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'na Doğru

Darıca Belediyesince 12 Ekim'de düzenlenecek 4. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'na katılacak bin 300 atletten dünya rekorunu kıracak sporcuya 50 bin dolar ödül verilecek.

Darıca Belediyesince 12 Ekim'de 4. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu düzenlenecek.

Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, kafede düzenlediği basın toplantısında, maratonunun atletizm için önemli bir yarış haline geldiğini belirterek, 2011'de 550, 2012'de 950, 2013'de bin 200 yerli ve yabancı sporcunun maratona katıldığını söyledi.

Bu yılki maratona 16 ülkeden bin 300 atletin katılacağını ifade eden Karabacak, halk koşusunda da 3 bin kişinin yarışacağını kaydetti.

Karabacak, dünya rekorunu kıracak atlete 50 bin dolar ödül vereceklerini dile getirerek, "09.30'da başlayacak maraton, Darıca Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayacak. Ardından İstasyon Caddesi'ne devam edip Dr. Zeki Acar, İstasyon, Çelikoğlu ve Fatih Sultan Mehmet caddeleri ve Bayramoğlu'ndan dönülerek Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak. Düzenlediğimiz yarı maraton, dünya çapında bir organizasyondur. 4. Uluslararası Yarı Maratonu ile Darıca'yı dünyaya tanıtacağız" şeklinde konuştu.

Güzel bir etkinlik organize ettiklerini aktaran Karabacak, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün tamamlanmasının ardından Büyük Kocaeli Maratonu'nun düzenlenmesi yönünde teklifi de Kocaeli Büyükşehir Belediyesine sunacaklarını anlattı.

Kenyalı atlet Kenndy Kipyego da yarışmayı arkadaşları ve menajerinin tavsiyeleri doğrultusunda duyduğunu belirterek, güzel bir yarış olacağına inandığını vurguladı. - Kocaeli

Kaynak: AA / Spor

Şükrü Karabacak Darıca Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title