Haberler

4 Şubat Dünya Kanser Günü

İzmir’de kanser tedavisi gören çocuklara, "Yaşasın Çocuk Olmak" adlı oyunla terapi etkinliği gerçekleştirildi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, 4 Şubat Dünya Kanser günü etkinlikleri kapsamında kanser tedavisi gören çocuklara "Yaşasın Çocuk Olmak" adlı oyunla terapi etkinliği gerçekleştirdi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümü'nde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında kaplumbağa ve tavşan kostümü giyen İzmir İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, çocuklarla resim yaptı.  Çocukları eğlendiren "kaplumbağa" ve "tavşan kardeş" karakterleri daha sonra onlara hediyeler dağıttı.

İzmir İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Nesrin Gedik, 18 çocuğun tedavi gördüğü bölümde, çocuklara moral ve motivasyon sağladıkları için kendilerini mutlu hissettiklerini söyledi. Kanserin tedavisinin büyük bir bölümünü moral, motivasyon ve umudun oluşturduğunu vurgulayan Gedik, dünyadaki her 3 kanser vakasından birinin tedavi edilebilir olduğunu hatırlattı.

Gedik, etkinlikle kansere karşı duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak istediklerini dile getirerek, "Çocuklar bizim geleceğimiz. Erken teşhis, moral ve motivasyon kanser tedavisinde çok önemli. Ülke olarak kanser tedavisinde çok önemli bir yere geldik" dedi.

Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerinin (KETEM) Türkiye'de yaygınlaştığını ifade eden Gedik, "Şu anda Türkiye'de 132 KETEM var. Buralarda özellikle meme, kolon ve rahimağzı kanserlerin tedavisi ücretsiz olarak yapılıyor. Ayrıca, ülke olarak artık birçok kanser ilacını üretebilir duruma geldik" diye konuştu.

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Kurtulmuş da gerçekleştirdikleri etkinliğin çocukların tedaviye olan uyumlarını ve sosyalleşmelerini hızlandırdığını kaydetti. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Türkiye Tepecik İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title