Haberler

4. Şavşat Yavuzköy Kar Şenlikleri

Şavşat Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen şenliğe katılan Vali Kemal Cirit'in kızakla kayarak sergilediği performansı renkli görüntülere sahne oldu.

Şavşat Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen şenliğe katılan Vali Kemal Cirit'in kızakla kayarak sergilediği performans renkli görüntülere sahne oldu.

İlçe merkezine yaklaşık 8 kilometre mesafedeki bin 580 rakımlı Yavuzköy'de gerçekleştirilen şenliğe katılanlar, bot ve ahşap kızaklarla kayarak karın keyfini çıkardı.

Şenliğin açılışını yapan Vali Kemal Cirit, köylülerin yaptığı kızakla yaklaşık 100 metre kaydı. Engebeli arazide kayan Cirit, sergilediği performansıyla katılımcılardan alkış aldı.

Artvin Valisi Kemal Cirit yaptığı açıklamada, Şavşat ilçesinin her mevsim bir başka güzelliğe sahip olduğunu söyledi.

Kültürel değerlerin öne çıkartılması amacıyla gerçekleştirilen organizasyonun önemine değenin Vali Cirit, "Bende köylülerle birlikte kızakla kaymanın keyfini yaşadım. Bunu turizmde kullanılabilecek kültürel değer olarak değerlendirmekteyiz" dedi.

Şenliğe katılımın da memnun edici düzeyde olduğuna değinen Vali Cirit, "Artvin'in cennet köşelerinden birisi konumundaki Şavşat ilçemizin hangi köyüne giderseniz gidin farklı bir kültürle karşılaşıyorsunuz. Bu kültürün en doğal halini, bu insanlarımız zaten yaşatıyorlar. Şavşat ilçemiz bu farkındalığı bugün göstermiş oldu. Biz bunu önce ülkemizde sonra, uluslararası alanda sergilemeyi amaçlamaktayız" diye konuştu.

Şenlik kapsamında Yavuzköy ve Kocabey köylerinin ortaklaşa hazırladığı yaklaşık 150 yıllık tarihi geçmişe "Berobana" orta oyununu katılımcılardan büyük alkış topladı.

Renkli görüntülere sahne olan şenliğe, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş ile çok sayıda vatandaş katıldı. - Artvin

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Cirit Artvin Şavşat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title