Haberler

4. Roma Türk Film Festivali

İtalya'nın başkenti Roma'da, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Türk Film Festivali'nin açılışı yapıldı, galada sanatçı Hümeyra'ya Onur Ödülü verildi.

İtalya'nın başkenti Roma'da, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Türk Film Festivali'nin açılışı yapıldı, galada sanatçı Hümeyra'ya Onur Ödülü verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun katkıları, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nin desteği ve SRP İstanbul'un organizasyonuyla gerçekleştirilen 4. Roma Türk Film Festivali'nin galası, filmlerin gösterileceği Barberini Sinemaları'nda yapıldı.

Kırmızı halı geçişiyle başlayan gala, Türk-İtalyan sinema, iş, sanat, diplomasi camiası ile Roma'da yaşayan Türk ve İtalyanları bir araya getirdi.

Etkinlikte sunuculuğu üstlenen oyuncu Mehmet Günsür, ilki 2011'de yapılan ve başarı elde eden festivalin, sinema aracılığıyla köprü kurup iki kültürü yakınlaştırdığını belirtti.

Festival vesilesiyle dün resepsiyon veren Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Aydın Sezgin de "Burada çok güzel bir olaya tanıklık ediyoruz" dedi.

Galada, Roma Türk Film Festivali Onursal Başkanı Ferzan Özpetek tarafından, tiyatro, televizyon, müzik ve sinema alanlarındaki başarılı çalışmalarıyla uzun yıllardır sanata verdiği değerli katkılarından dolayı Hümeyra'ya Onur Ödülü verildi.

Kendisini ödüle layık gören festival komitesine teşekkür eden Hümeyra, "Böyle bir ödül alacağım, rüyamda görsem inanmayacağım bir durumdu. Bu ödülü büyük bir mutluluk, sevinç ve minnetle alıyorum" dedi ve İtalyanca, "Roma seni seviyorum. İyi akşamlar (Roma ti amo. Buona sera)" diyerek sahneden ayrıldı.

Festivalin konuklarından oyuncular Kenan İmirzalıoğlu ve Çağatay Ulusoy, Roma'da Ferzan Özpetek'in Onursal Başkanı olduğu böyle bir festivalde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.

Galada ödül töreni ve teşekkür konuşmalarının ardından açılış filmi olarak yönetmenliğini Çağan Irmak'ın yaptığı "Unutursam Fısılda" gösterildi.

-Festival filmleri-

Festival, bu yıl da "Ustaya Saygı",  "Filmleriyle Geliyorlar",  "Türkler Neye Güler" ve "Kısa Film" bölümlerinden oluşuyor.

Festival'in "Panorama" bölümünde; İlksen Başarır'ın senaryosunu Mert Fırat ile birlikte yazıp yönettiği, "Bir Varmış Bir Yokmuş", Murat Düzgünoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı, "Neden Tarkovski Olamıyorum" ve Hüseyin Karabey'in uluslararası festivallerden ödüllerle dönen filmi, "Sesime Gel",  Selçuk Aydemir'in yönettiği, bugüne kadar en çok izlenen Türk filmi olarak gişe rekoru kıran; "Düğün Dernek" ile Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazıp yönettiği, "Pek Yakında" yer alıyor.

"Kısa Filmler" seçkisinde yer alan, Deniz Özden'in yönettiği "Bir Maç Günlüğü", Anıl Kaya'nın yönettiği, "Dün Bugün Yarın", Mert Gökalp'in imzasını taşıyan, "İrme", Cevahir Çokbilir'in yönettiği, "Nar Zamanı" ile Nazlı Eda Doğan ve Dağhan Celayır'ın yönettiği, "Bir Fincan Türk Kahvesi" de Romalı sinemaseverle buluşacak.

Kaynak: AA / Güncel

Hümeyra İtalya Roma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title