Haberler

4 Partinin TBMM Başkan Adayları Destek Turlarına Devam Ediyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 25. Dönemde ilk sınavı Meclis Başkanlığı seçiminde verecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 25. Dönemde ilk sınavı Meclis Başkanlığı seçiminde verecek. CHP, HDP ve MHP'nin ardından AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı da belli oldu. Ak Parti'nin adayı, Sivas Milletvekili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP'nin geçici TBMM başkanı olan Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve MHP'nin ortak çatı adayı olan İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, HDP'nin adayı ise Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat oldu. 4 aday başvurularını TBMM başkanlığına yaparak destek turlarına çıktı.

Bugün, Meclis başkanlığı için siyasi parti liderlerine ziyaretlerde bulunarak destek turuna çıkan Sivas Milletvekili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Yılmaz'ın yarın da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi bekleniyor.

TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi MHP grubunda, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Çankaya Köşkü'nde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı partisinin genel merkezinde ziyaret etti.

Başkanlık seçiminin ilk iki turu 30 Haziran salı günü yapılacak. Eğer bu turlarda başkan seçilemezse 1 Temmuz Çarşamba günü 3. ve 4. tur gerçekleştirilecek. Meclis Başkanlığı seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte ikisi (367), üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu (276) aranacak. Bu oylamada da salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oyu alan 2 aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, başkan seçilecek. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Baykal Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title