Haberler

4. Osb Çevre Zirvesi" Başladı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, "OSB'lerde bugün 50 bin sanayi tesisinde 1 milyon 700 binden fazla kişi istihdam ediliyor.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, "OSB'lerde bugün 50 bin sanayi tesisinde 1 milyon 700 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde bu rakamın 3 milyona ulaşacağı öngörülmekte." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile OSBÜK tarafından Bursa'da bir otelde düzenen "4. OSB Çevre Zirvesi"nin açılışında konuşan Nakıboğlu, bu zirvenin, gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakabilme hedefine yönelik gerçekleştirildiğini söyledi.

Nakıboğlu, zirvede çevre mevzuatı karşısında OSB'lerin görev ve sorumlulukları ile uygulamada görülen sorunlar değerlendirilip çözüm yollarının aranacağını anlattı.

OSB'lerin, bir zamanlar iğneden ipliğe her şeyin ithal edildiği tüketen bir Türkiye'nin, üreten olma hayalini gerçeğe dönüştürdüğünü vurgulayan Nakıboğlu, "Büyük Türkiye hayalinin gerçekleşmesindeki en büyük rolü de OSB'ler üstlenecek. OSB'lerde bugün 50 bin sanayi tesisinde 1 milyon 700 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde bu rakamın 3 milyona ulaşacağı öngörülmekte." diye konuştu.

"En çevreci üretim tesisleri"ne ödül

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da gelecek nesillere yaşanılabilir ekosistem bırakılmasının, bir şeyler üretmek kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Sanayiye yapıldığı kadar çevreye de yatırım yapıldığını ifade eden Burkay, şunları kaydetti:

"Bursa'da bütün OSB'lerin kendi arıtma tesisleri ve son 3 yıldır da çamur bertaraf tesislerini hayata geçirmelerini sağlıyoruz. Türkiye'nin birçok alanda, özellikle de gelişmiş bölgelerde ne kadar OSB'ye ihtiyacı olduğunu hep birlikte görüyoruz. Özellikle arazilerdeki yüksek değerlenmeler yatırımcının önündeki en büyük engeli oluşturuyor. Bu anlamda yapılacak projede sanayicinin yatırımını hızlandıracak, iş dünyasının önünü açacak bu projelerin OSBÜK çatısı altında tartışılarak gerekli bakanlıklarla yol almak, sanayi için çok önem arz ediyor. Oda olarak, bir Çevre Konseyi oluşturduk. Bursa'daki 13 OSB ve 8 Islah OSB için 'Temiz Çevre Üretimi Platformu' oluşturduk. 1 Haziran'da Bursa'nın en çevreci üretim tesislerine ödül vereceğiz. Aynı zamanda bir komisyon oluşturarak, OSB'lerde temiz üretimi destekleyen çalışmaları organize edeceğiz."

Açılış konuşmalarının ardından "Atık Su Arıtımı ve Uygulama Örnekleri" başlıklı oturumla devam eden zirve, 29 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Cahit Nakıboğlu İbrahim Burkay Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title