Haberler

4. Nilüfer Havacılık Festivali" Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Paraşütçülerden detaylar Nilüfer Belediyesi hava sporları sorumlusu Rasim Kuşçu'nun açıklamaları ABD'den Alex Amidi'nin açıklamaları Paraşüt uçuşlarından detaylar Bursa'da "4. Nilüfer Havacılık Festivali" başladı Uluabat Gölü kıyısındaki mahallede düzenlenen etkinlikte, festivalin yanı sıra "Yamaç Paraşütü Hedef Ligi 1. Etap Yarışları" yapılıyor Bursa'da, Nilüfer Belediyesince bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Nilüfer Havacılık Festivali" ile "Yamaç Paraşütü Hedef Ligi 1. Etap Yarışları" başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Paraşütçülerden detaylar

Nilüfer Belediyesi hava sporları sorumlusu Rasim Kuşçu'nun açıklamaları

ABD'den Alex Amidi'nin açıklamaları

Paraşüt uçuşlarından detaylar Bursa'da "4. Nilüfer Havacılık Festivali" başladı

Uluabat Gölü kıyısındaki mahallede düzenlenen etkinlikte, festivalin yanı sıra "Yamaç Paraşütü Hedef Ligi 1. Etap Yarışları" yapılıyor

Bursa'da, Nilüfer Belediyesince bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Nilüfer Havacılık Festivali" ile "Yamaç Paraşütü Hedef Ligi 1. Etap Yarışları" başladı.

Uluabat Gölü kıyısındaki Fadıllı Mahallesi'nde bulunan Nilüfer Belediyesi Havacılık Tesisleri'nde gerçekleştirilen festivale katılan paraşüt tutkunları, Gölyazı manzarasında uçuşun keyfini çıkarıyor.

Festivale ve yarışlara katılan sporcular, kamp alanında çadır kurarak, doğayla iç içe zaman geçirme imkanı da buluyor.

Etkinliğe 8 takım, 47 bireysel sporcu ve 300'ü aşkın serbest uçuş yapan kişi katılıyor. Yarışlarda pilotlar, belirlenen hedefe inebilmek için kıyasıya mücadele ediyor.

ABD'den Alex Amidi ve İran'dan Muhammed Rıza Ghofoorian'ın da katıldığı etkinlikte, serbest uçuşların yanı sıra paramotor uçuşları, akrobasi, RC uçak ve planör gösterileri ile delta kanat ve iki kişilik tandem halk uçuşlarına yer veriliyor.

Nilüfer Belediyesi hava sporları sorumlusu Rasim Kuşçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, havacılığı sevdirmek ve gençleri havacılıkla buluşturmak amacıyla yapılan festivale ilginin büyük olduğunu söyledi.

Kuşçu, yarışların yarın sona ereceğini belirterek, "Burada Hedef Ligi'nin birinci ayağı yapılıyor. Yurt içi ve yurt dışından birçok sporcu katılıyor. ABD ve İran'dan gelen sporcu arkadaşlar, 'Ülkenizdeki terör olayları nedeniyle ülkemiz bizi göndermek istemiyor ama Türkiye'nin gayet düzenli ve disiplinli olduğunu gördük' dediler." şeklinde konuştu.

Amidi de festivale katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Uzun zamandır yamaç paraşütü yapıyorum. Burada ABD lisansıyla yarışıyorum. Organizasyon çok güzel ve dünya klasmanında. Gerek yerdeki gerek yukarıdaki emniyet ve güvenlik dünya şartlarında." ifadelerini kullandı.

Festivali çok beğendiğini vurgulayan Ghofoorian ise organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Spor

Uluabat Gölü Gölyazı İran Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title