Haberler

4. Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Açıldı

Güncelleme:

Bu fuarda 'iş' var sloganıyla, iş arayanlarla iş verenleri buluşturmayı amaçlayan 4. Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, 70 firmanın katılımıyla başladı.

"Bu fuarda 'iş' var" sloganıyla, iş arayanlarla iş verenleri buluşturmayı amaçlayan 4. Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (MersinİF), 70 firmanın katılımıyla başladı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün koordinesinde,  Mersin Valiliğinin himayesinde, 13 kurumla işbirliği yapılarak düzenlenen fuarın açılışı, Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Vali Özdemir Çakacak, yaptığı konuşmada, istihdamın, tüm ülkelerin yönetimlerinin ilgilendiği en önemli konulardan biri olduğunu belirterek, ekonomik gelişmenin ve kalkınmanın da en önemli göstergelerinden biri kabul edildiğini söyledi.

Türkiye'nin, ekonomik açıdan dünyanın "yükselen yıldızı" konumuna geldiğini ifade eden Çakacak, "Bunda devletimizin, hükumetimizin düzenleyici, denetleyici düzenlemelerinin yanında özel sektörümüzün başarısını hiç bir zaman inkar etmemiz mümkün değildir. Artık özel sektörümüz kendisini aşmış durumdadır ve hangi alanda olursa olsun dünyayla rekabet edebilir kapasiteye ve zihniyete sahiptir" dedi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya ise Türkiye'nin son yıllarda işsizlikle mücadele noktasında büyük mesafeler kat ettiğini işaret ederek, şöyle konuştu:

"İŞKUR, istihdam piyasası için aktif sorumluluk üstlenen, Türkiye'nin 2023'te yüzde 5'lik işsizlik oranına ulaşma hedefi için en ciddi anlamda mücadeleyi yürüten en müstesna kurumlardan birisidir. Türkiye'de daha düne kadar kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 25 civarındayken bugün yüzde 31'e ulaştı. Yine kayıt dışı iş oranımız yüzde 52'lerden yüzde 35'lere indirildi. Dolayısıyla yaptığımız bu hizmetler sevindirici olmakla birlikte elbette ki Türkiye'nin 2023 vizyonunda 2 trilyon dolarlık milli gelire ulaşabilmesi için yapılması gereken çok şey var."

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Mersin'in, Türkiye'nin gelişmesinde, kalkınmasında ve büyümesinde "amiral gemisi " işlevi gösterdiğini söyledi.

Kentin en önemli sorunlarından birisinin istihdam olduğunu kaydeden Kocamaz, şöyle konuştu:

"Göreve geldiğimiz 6,5 aylık süre içinde, belediyemize 45 binin üzerinde iş başvurusu oldu. Bu rakam, Mersin'deki işsizliğin hangi boyutlara ulaştığının somut bir göstergesi. Yeterli istihdam alanları sağlanamadığından, insanlar belediyeleri hizmet birimi olarak değil, bir istihdam birimi olarak değerlendirmekte. Bunda elbette, geçmişte yapılan yanlışların ve gizli işsiz olarak fazladan alınmış işçilerin rolü büyük. İş adamlarımızın, istihdama yapacakları katkılar, belediyeler üzerinde oluşmuş bu yanlış kanaatin de azalmasına, hatta yok olmasına da katkı sağlayacak."

Programda Mersin İŞKUR programları kapsamında en fazla istihdam sağlayan üç firmanın temsilcilerine "İstihdamın Enleri" ödülleri verildi.

Ödül takdiminin ardından Vali Çakacak ve protokol üyeleri, fuarın açılışını yaparak, firma stantlarını gezdi. Çoğunluğunu öğrenci ve yeni mezunların oluşturduğu ziyaretçiler de stantlara yoğun ilgi göstererek, iş başvuruları yaptı.

Bu arada, Mersin Büyükşehir Belediyesindeki işlerinden  çıkartıldıklarını iddia eden bir grup taşeron işçi ise açılış töreninin ardından fuar salonunun dışında eylem yaptı.

İşçiler adına konuşan DİSK Genel-İş Sendikası Genel Merkez Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, "Herkes ekmeğini, işini, aşını istiyor. Bu sorun sadece bu taşeron şirketlerinde çalışan işçilerin sorunu değil. Bu sorun, başta mülki amirimiz Sayın Valinin, Büyükşehir Belediye Başkanı ve bütün belediye yönetimlerinin sorunudur. Bu sorunun derhal çözülmesini istiyoruz ve bu işçilerin işe başlatılmasını istiyoruz" dedi.

Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Burhanettin Kocamaz Özdemir Çakacak Türkiye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title