Haberler

4. Malatya Yapı ve Dekorasyon Fuarı Açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından düzenlenen 4. Malatya Yapı ve Dekorasyon Fuarı açıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından düzenlenen 4. Malatya Yapı ve Dekorasyon Fuarı açıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi fuar alanında Yapı ve Dekorasyon Fuarı'nda inşaat ve yapı firmaları, stant açarak, üretikleri ve hizmete sundukları ürünleri sergiledi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, kentte önemli gelişmelerin olduğunu, Malatya'nın üreten ve ürettiğini satan, pazarlayan bir kent olduğunu belirtti.

Fuarların asıl amacının alıcıyla satıcıyı bir araya getirmek olduğunu dile getiren Vali Toprak, üretim kadar pazarlamanın da önemine işaret ederek, "Ürettiğimizi pazarlayabilmek, hak ettiği bir noktaya gelebilmek, piyasada tutunabilmek ve üretimin sürdürebilirliğini temin etmek önemli. Bu fuarın bu anlamda ben önemli katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, inşaat sektörünün ülke için önemli olduğunu, pek çok sektörlerin başında geldiğini kaydetti.

İnşaat sektörünün canlanmasının temel hedefleri olduğunu vurgulayan Çakır, şöyle devam etti:

"İnşaat kalitesi bakımından Malatya, belki sayılı ilerden bir tanesi ama bunun daha ilerilere taşınması lazım. Yani bizler sadece burada Malatyalılara ev, konut yapmamalıyız. Hedefimiz daha büyük olmalı, daha ciddi projeler olmalı. Dolayısıyla çevre illere konut satabiliyorsak gerçek bir anlam ifade eder. Temel amacımız da inşaat kalitesinin yükselmesi. Bunlar da bu tür fuarlarda olacak."

Konuşmaların ardından Vali Toprak, Çakır ile diğer ilgililer, kurdele keserek açılışını gerçekleştirdikleri fuarı gezdi.

Fuar, 23 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Toprak Ahmet Çakır Malatya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title