Haberler

4 Madalyalı Tekvando Milli Takımı Yurda Döndü

4 madalyalı Tekvando Milli Takımı yurda döndü Rusya'nın Chelyabinsk kentinde düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan Türk Milli Tekvando Takımı bugün Türkiye'ye döndü.

4 madalyalı Tekvando Milli Takımı yurda döndü

Rusya'nın Chelyabinsk kentinde düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan Türk Milli Tekvando Takımı bugün Türkiye'ye döndü. Atatürk Havalimanı'nda çiçekler ve bayraklarla coşkuyla karşılanan milli takım sporcuları, hedeflerinin bundan sonra 2016 Rio Olimpiyatları olduğunu söylediler.

THY'ye ait bir uçakla saat 16.00'da Yekaterinburg'tan İstanbul'a gelen Türk Milli Tekvando Takımı'nda bayanlarda 62 kiloda İrem Yaman, erkeklerde 68 kiloda Servet Tazegül altın, bayanlarda 67 kiloda Nur Tatar gümüş ve 73 kiloda Nafia Kuş ise bronz madalya kazandılar. Altın madalyalı İrem Yaman ve bronz madalyalı Nafia Kuş, aktarmalı olarak Ankara'ya giderken, diğer sporcular İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'nda bir açıklama yapan Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, şunları söyledi

Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Kazandığımız bu başarının böyle güzel bir güne denk gelmesi gerçekten çok güzel. Çocuklarımızla millet olarak gururlandık. Onları tebrik ediyorum. Tekvando sporunun tarihi bir başarısıdır. 2016 Olimpiyatları öncesi Dünya Şampiyonasında böyle bir performansın sergilenmesi bizim ümitlerimizi çok artırmıştır. Kaybeden sporcularımızı da buradan kutluyorum. Hepsi çeyrek finalde kaybetti. Hepsi bir olimpiyat adayıdır. Ülkemize hayırlı olsun.?

67 kiloda Dünya Şampiyonu olup, altın madalya kazanan Servet Tazegül ise şöyle konuştu

Çok güzel maçlar yaptık. Her biri bir final maçıydı. Son maçımızda Rus rakibimle karşılaştım. Ev sahibiydi, arkasında 10 bin seyirci vardı. Ama o seyirciler beni de motive etti. Güzel maç çıkardık. Bu maçın sonunda zaten en teknik sporcu seçildim. 2011'de de seçilmiştim. Hedefim Olimpiyat şampiyonu olmak.?

Final maçında son saniyede başına aldığı bir sıyrık nedeniyle altın madalyayı kaçırdığını belirten Nur Tatar ise şunları söyledi

Ülkeme bu başarıları getirdiğimiz için gerçekten çok mutluyum. Bu madalyaları milletimize armağan ediyoruz. Servet ağabeyin dediği gibi bu bizim için bir basamak, asıl hedef 2016 Rio Olimpiyatları. Orada inşallah altın madalyaya ulaşacağım. Finalde şanssız bir şekilde kaybettim. Hafif bir sakatlığım vardı. Benim final maçında dövüştüğüm kız daha önceki şampiyonada çeyrek finalde yenildiğim kızdı. Orada 6-4 şanssız bir şekilde verdim. Burada da yeni bir taktik uygularken son saniyede kafaya gelen bir sıyrık yüzünden 5-0 oldu ve iki saniyede maç bitti. Yeni sistemin kurbanı oldum. Önümüzdeki maçta inşallah daha sağlam vurup altın madalyayı alacağım.?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title