Haberler

4. İslam Dünyası Kalite Güvence Ajanslar Birliği"

YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya: "Yükseköğretimde kalite konusu bizim en önemli meselelerimizden bir tanesi. Bu bakımdan biz 4 koldan çalışıyoruz"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, yükseköğretimde kalite konusunun en önemli meseleleri olduğunu ve bunun için çalıştıklarını söyledi.

"4. İslam Dünyası Kalite Güvencesi Ajanslar Birliği Genel Kurulu ve Yönetim Kurulu toplantısı, YÖK ve Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde, İstanbul Üniversitesi'nin Baltalimanı'ndaki tesislerinde başladı. Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Yükseköğrenim ve Yurtdışı Eğitimler Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Semih Aktekin ile 7 ülkeden katılımcılar iştirak ediyor.

YÖK Başkanı Çetinsaya, yaptığı açıklamada, yükseköğretimdeki kalite konusunun, Türkiye'deki üniversitelerin en önemli meselelerinden biri olduğunu dile getirdi.

Bu yönde çalışmalar yaptıklarını aktaran Prof. Dr. Çetinsaya, "Önümüzdeki yıllarda da Türk yükseköğretiminin en önemli meselelerinden biri bu konu olacak.  Bu bakımdan biz 4 koldan çalışıyoruz. Bologna sürecinin Avrupa yükseköğretim alanının en önemli katılımcılarından biriyiz. Ödevlerimizi hakkıyla yapmış bir ülkeyiz, Avrupa yükseköğretim alanında ve kalite meselesinde. Şimdi bütün dünyaya açılıyoruz ve önemli bir kesim de İslam ülkeleri" dedi.

İslam Ülkeleri Kalite Güvencesi Ajansları Birliği'nin genel kurul ve yönetim kurulu toplantılarına ev sahipliği yapacaklarını hatırlatan Çetinsaya, "Hem yönetim kurullarını hem de genel kurullarını burada yapıyorlar. Son 5 yıldır aktif ve faaliyette olan bir kuruluş. Bizde Türkiye olarak katkı veriyoruz. Nitekim bu katkılarımız çok önemli sonuçlara da ulaşıyor. Geçen yıl YÖK adına, Türkiye adına İslam Ülkeleri Kalite Güvencesi Ajansları Birliği'nin toplantısına katılan Mahmut Özer, aynı zamanda 10 kişilik yönetim kuruluna da seçildi ve başkan yardımcısı oldu. Yine bizim çabalarımızla KKTC de yönetim kuruluna seçildi. Amacımız önümüzdeki dönemde toplantıları KKTC'de yapmak. Böylece Kıbrıs'ı da uluslararası yükseköğretim alanında temsiliyetini sağlayacak bir kaliteye ulaştırmak. Çok önem veriyorum bugünkü toplantıya. Toplantının Türkiye'nin uluslararasılaşmasında, yükseköğretimin uluslararasılaşmasında, kalite sürecinde önemli katkılar yapacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İslam ülkelerindeki üniversitelerin küreselleşmenin getirdiği dinamiklere uyumu konusunu önemsediklerini ifade eden YÖK Başkanı Çetinsaya, "Öğrencilerimizin 21. yüzyılda onları ayakta tutacak, 21. yüzyılın meseleleriyle yüzleştiklerinde üstesinden gelebilecekleri bilgi, beceri, yeteneklerle donatmak. Herkes bunun peşinde. Ayrıca hayat boyu öğrenme fenomeni var karşımızda. Çünkü küresel ekonomi bize hayatımız boyunca birkaç kere meslek değiştirmemiz gerektiğini, birkaç kere bildiklerimizi tekrar ve tekrar tazelememiz gerektiğini söylüyor. Şimdi bütün küresel dünyanın meselesi de bu. Sadece yükseköğretim çağındaki nüfusa değil 30'lu- 40'lı yaşlarındaki nüfusa da eğitim sağlamamız gerekiyor. Onları tekrar yüksek öğretimle tanıştırmamız ve yeni bilgiler, beceriler aktarmamız gerekiyor" diye konuştu.

Bahreynli Dr. Jawaher El Mudhahki, başkanlığındaki İslam Dünyası Kalite Güvencesi Ajansları Birliğini, Türkiye'nin yanı sıra Uganda, Endonezya, Malezya, Bahreyn, KKTC, ve Suudi Arabistan'dan yükseköğretim kurumlarından temsilciler oluşturuyor. İki gün sürecek genel kurul ve yönetim kurulu toplantılarında eğitimin kalitesi masaya yatırılacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Yerel

Gökhan Çetinsaya Türkiye Kıbrıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title