Haberler

4. İsedak Sermaye Piyasası Düzenleyicileri Forumu

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Sermaye Piyasası Düzenleyicileri Forumu'nun 4'üncüsü, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) ev sahipliğinde düzenlendi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Sermaye Piyasası Düzenleyicileri Forumu'nun 4'üncüsü, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) ev sahipliğinde düzenlendi.

SPK tarafından yapılan açıklamaya göre, İSEDAK üyelerine yönelik "4. İSEDAK Sermaye Piyasası Düzenleyicileri Forumu" The Marmara Taksim Hotel'de gerçekleştirildi.

SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş ve İSEDAK Koordinasyon Bürosu Direktörü Selçuk Koç'un açılış konuşmalarıyla başlayan forumda, kurulun hazırladığı "Comcec Üye Ülkeleri için Gayrimenkul Değerler Borsası İnisiyatifi" başlıklı rapor üye ülke otoritelerine sunularak tartışmaya açıldı.

Toplantıya katılan üyeler, söz konusu çalışmanın ilerletilmesi için destek verdi.

Forumda, "Finansal Okuryazarlık", "İslami Finans" ve "Piyasa Gelişimi" Forum Çalışma Grupları tarafından, geçen yıl içerisinde gerçekleştirilen İslami finans semineri ile finansal okuryazarlık ve kamuyu aydınlatma konularında hazırlanan raporlar katılımcılara sunuldu ve 2016 yılı için çalışma planı değerlendirildi.

Forumda ayrıca, SPK Başkanı Ertaş iki yıllık süre için tüm katılımcı ülkelerin oybirliği ile Forum Başkanlığı'na yeniden seçildi.

Forum hakkında

İSEDAK Sermaye Piyasası Düzenleyicileri Forumu, 25. ve 26. İSEDAK Genel Kurul toplantılarındaki çağrılar doğrultusunda, 2011 yılında İstanbul'da düzenlenen "İSEDAK Sermaye Piyasaları Düzenleyici Kuruluşları Konferans ve Yuvarlak Masa Toplantısı"nda kuruldu.

Kurulduğundan bu yana, forum sekretaryası ve başkanlığı SPK tarafından yürütülüyor.

Forum,İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkelerde sermaye piyasası alanındaki düzenleyici otoritelerin idari kapasitelerinin artırılması, sermaye piyasalarının gelişimi ve muhtemel iş birliği alanlarında üye ülke otoriteleri arasında görüş ve düşüncelerin paylaşılmasının sağlanmasını amaçlıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Sermaye Piyasası Kurulu Vahdettin Ertaş Marmara Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title