Haberler

4 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi Yapımı Devam Ediyor

Merkez Niğde Evlerinde yapılmakta olan 4 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi yapımının işini Niğde Valisi Necmeddin Kılıç yerinde ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyarete Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan katıldı.

Yapılan ziyarette konuşan Vali Necmeddin Kılıç, Aile Sağlığı Merkeziyle bölgedeki vatandaşların sağlıkla ilgili ihtiyaçlarının daha konforlu bir ortamda karşılanması için planlandığını söyledi.

Vali Kılıç, "Söz konusu iş yaklaşık 1.650,00 m2 alan üzerine inşaatı yapılacak olup; yaklaşık 315 m2 oturum alanına sahip asm inşaatında 4 adet muayane odası, birer adet aile planlama, aşı ve bebek izleme, tıbbı müdahale, bebek emzirme, laboratuvar, dinlenme ve teknisyen odaları bulunmaktadır. Ayrıca iş kapsamında yaklaşık 15 m2'lik alana sahip çardak bulunmaktadır.Eski binanın fiziken yetersiz olması, ihtiyaçlara cevap verememesi nedeniyle yeni bir bina yapılması ve bölgede kentsel dönüşüme binaen mevcut nüfusun artıyor olması sonucu yeni yapılacak Aile Sağlığı Merkeziyle bölgedeki vatandaşların sağlıkla ilgili ihtiyaçlarının daha konforlu bir ortamda karşılanması planlanmıştır. Söz konusu ASM de 4 Aile Hekimi ve 4 Aile Sağlığı Elemanı ile hizmet verilecektir. Her türlü Laboratuvar hizmetleri, ketem hizmetleri(kanser taramaları) gebelik ve bebek takipleri, aile planlaması hizmetleri, aşılama, obezite danışmanlığı ve muayene hizmetleri verilecektir. Özellikle hasta başına düşen muayene süresini artırmak, vatandaşa daha etkin ve verimli tedavi sunmak, hekim başına düşen hasta sayısını azaltmak, vatandaşların sağlık kuruluşlarına daha kısa zamanda ulaşmalarını ve hizmeti daha kolay almalarını sağlamak, vatandaşların koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında daha kolay ve sağlıklı takiplerini yapmak, vatandaşa yönelik sağlık hizmetlerinin değerlendirmesini yaparak erken tanı ve tedavi hizmeti vererek oluşabilecek risklerin önüne geçmek, ikinci basamak sağlık hizmetine yönelik başvuru sayısını azaltmak böylece bölgede yaşayan vatandaşlarımızın daha modern ve daha konforlu binalarda hizmet almalarını sağlamak planlanmıştır." dedi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necmeddin Kılıç Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title