Haberler

"4. Haber Ajansları Dünya Kongresi"

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta düzenlenen 4. Haber Ajansları Dünya Kongresi'ne, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürk de katıldı Dünyanın önde gelen bir çok haber ajansı ve ...

"4. Haber Ajansları Dünya Kongresi" Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da başladı. Dünyanın önde gelen bir çok haber ajansı ve medya kuruluşlarının yöneticilerinin iştirak ettiği kongreye, Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk de katıldı.

Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Muhyiddin Hoca, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, haber ajanslarının önemine değindi.

Ajansların özellikle insani yardımların dünyanın her yerine ulaştırılmasına katkı sağladığını ifade eden Hoca, Suudi Arabistan olarak dünyada yaşanan felaketlere, insani boyutta iştirak etmek için yoğun çaba harcadıklarını bildirdi.

Böyle önemli bir toplantının ülkesinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Hoca, medyanın özellikle "dürüst ve güvenilir habercilik yapmak için etik değerlere çok önem vermesi" gerektiğini söyledi.

Suudi Arabistan Resmi Haber Ajansı (SPA) Başkanı Abdullah bin Fahd el-Hüseyin de bu çağda teknolojinin inanılmaz büyük bir hızla ilerlediğini anlatırken, yazılı basının özellikle internet ve sosyal medyayla yarışmada zorlandığını kaydetti.

Haber ajanslarının ise modern teknolojilerini yenileyerek ancak bilginin hızını yakalayabileceğini belirten Hüseyin, SPA olarak bu yarışta yer almak için yoğun bir çalışma içerisinde bulunduklarını anlattı.

- AA Genel Müdür Yardımcısı Çulcuoğlu, "Yeni Fırsatlara Geçiş"i anlatacak

AA'nın yanı sıra, Reuters, Fransız Haber Ajansı (AFP), İspanyol Haber Ajansı (EFE), Rusya Haber Ajansı (İttar Tass) gibi dünyanın önde gelen ajanslarının temsilcilerinin katıldığı kongre 3 gün sürecek.

Suudi Kralı Abdullah tarafından desteklenen kongrede, "dünya medyasının durumu, yeni pazarlar ve yeni servisler, sosyal medya ve digital platformlar, haber ajanslarının Arapça yayınlara bakış açısı, yeni fırsatları değerlendirme, haber ajanslarının gelecekte yazılı basının ihtiyaçlarını nasıl karşılayacakları" gibi konular ele alınacak.

AA Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çulcuoğlu'nun da "Yeni Fırsatları Değerlendirme" konulu panelde, "Yeni Fırsatlara Geçiş" adlı bir sunum yapacak. Çulçuoğlu, burada AA'nın son 2 yılda "dünyanın en büyük 5 haber ajansı arasında yer alma" doğrultusunda yaptığı çalışmaları ve "bir dünya markası" olma yolunda attığı yenilikçi ve küresel vizyon anlayışını anlatacak.

AA'nın "Arap dünyasındaki etkinliği gurur verici"

Kongreye katılan AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, SPA Başkanı Hüseyin ve bazı haber ajanslarının üst düzey yetkilileriyle de biraraya geldi.

AA Genel Müdürü Öztürk ve Genel Müdür Yardımcısı Çulcuoğlu ayrıca yeni atanan Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Yunus Demirer'i de elçilik rezidansında ziyaret etti. Öztürk, Büyükelçi Demirer'e AA'nın son dönemdeki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Büyükelçi Demirer ise AA'nın Arap dünyasındaki etkinliğinin gurur verici olduğunu ifade etti. - Cidde

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Anadolu Ajansı Kemal Öztürk Riyad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title