Haberler

4 Eski Bakan Soruşturma Komisyonu İstedi

Güncelleme:

17 Aralık sürecinde haklarında fezleke hazırlanan ve bu fezlekeleri Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek olan bakanlara ilişkin önemli bir gelişme yaşandı.

4 eski bakan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar, Meclis Başkanlığı'na sundukları dilekçede kendileri ilgili iddiaların araştırılması için Meclis'te bir soruşturma Komisyonu kurulmasını talep ettiler.

Öte yandan AK Partili 55 milletvekilinin de 4 bakanla ilgili Soruşturma Komisyonu kurulmasını talep edeceği belirtildi.

DİLEKÇEDE KENDİLERİNİ SAVUNDULAR

Haklarında fezleke hazırlanan 4 eski bakan, kendileri ile ilgili iddiaları araştırmak üzeri Meclis'te soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin verdikleri dilekçede kendilerini savundu.

Eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar'ın ayrı ayrı verdikleri dilekçede aynı cümleler yar aldı.

"KARALAMA KAMPANYASI YÜRÜTÜLÜYOR"

Bakanların Meclis Başkanlığı'na sundukları dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"17 Aralık 2013 tarihinden itibaren yasa dışı yollarla elde edilmiş veya gizlilik çerçevesinde yürütülen bir soruşturmaya ait olduğu iddia edilen bir kısım bilgilerin yine yasalara aykırı olarak TBMM Genel Kurulunda ve dolayısıyla bir kısım medya organlarınca kasıtlı biçimde speküle edilerek Anayasa ile güvence altına alınan kişisel onurumuzu rencide etmeye yönelik bir ağır karalama kampanyası yürütülmektedir. Bu nedenle; gerek aziz milletimize gerekse yüce Genel Kurula olan hesap verme sorumluluğumuzun bir gereği olarak hakkımızdaki iddiaların TBMM tarafından kurulacak soruşturma komisyonu marifetiyle soruşturularak gerçeklerin ortaya çıkarılması amacıyla Anayasa ve İçtüzüğün ilgilji maddeleri uyarınca Meclis soruşturmasını talep ederiz."

ADALET BAKANI: BÖYLE BİR TALEPTE BULUNMALARI ÇOK DOĞAL

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bozdağ, Meclis'te 4 eski bakanın kendileriyle ilgili soruşturma komisyonu kurulması talebini değerlendirdi.

CHP'nin fezlekeler konusunda samimi olmadığını, yaptıkları hareketin seçime yönelik olduğunu savunurken, şunları kaydetti:

"Aradan 4 ay geçti. Bugüne kadar neredeydiler. Meclis'in açık olmasına gerek yoktu, yapacakları Soruşturma Komisyonu kurulmasıyla ilgili 55 imzayla başvurmaktı. 17 Aralık sürecinden sonra 3 ay geçti. Ancak muhalefetten bir adım gelmedi. Dolayısıyla 4 eski bakanın bu tür bir talepte bulunması, kirli bir kampanya karşısında Meclis'i harekete geçirmeleri çok doğaldır."

AK PARTİ, SORUŞTURMA ÖNERGESİNİ İMZAYA AÇTI

Öte yandan AK Parti Soruşturma Komisyonu önergesini imzaya açtı. AK Parti grup yönetimi 4 eski bakanın kendileriyle ilgili soruşturma komisyonu kurulması talebinin ardından söz konusu önergeyi milletvekillerinin imzasına açtı.

AK Parti bugün 55 milletvekilinin imzasıyla 4 eski baklanla ilgili Soruşturma Komisyonu kurulmasını talep edecek. Söz konusu dilekçenin önümüzdeki saatlerde Meclis Başkanlığına sunulması bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

4 eski bakanın Meclis'e başvurusunu değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Olması gerekeni yapmışlar, ancak geç kaldılar. 17 Aralık'ta başvurmaları gerekiyordu." dedi.


 


 

Kaynak: ANKA / Güncel

Egemen Bağış Çağlayan Güncel - Operasyon Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (114)

Kriptonlu Ba$calanfdfdf@ghggh.de:

Youtube'de arayin: 'Erdoğan Ülkeyi Santim Santim Parsellemiş, TOKİ Başkanını Fırçalıyor'

61
6
yanıtYanıtla
TÜRK MİLLETİharun@hotmail.com:

UCUZ KABADAYILIK! SANKİ KENDİNİZ İSTEMESENİZ OLMAYACAK. MİLLETİ APTAL SANIYORSUNUZ DEĞİL Mİ ? 30 MARTTA KİM APTAL GÖRÜRSÜNÜZ

56
4
yanıtYanıtla
REALITYecoskun1@mynet.com:

12 yıldır kaybetmekten bıkmadınız mı?

yanıt0
yanıt0
metehansrg5275@gmail.com:

CHP MHP BDP AVUCUNU YALAYACAKLAR YINE AKPARTI BASA GELECEK INSALLAH CENABI ALLAHIN IZNIYLE AMIN TABI YAPTIGIM YORUMU CAPULCULARIN HOSUNA GITMIYOR O YUZDEN SACMA SAPAN YORUMLAR YAPIYORLAR VE BEGENMIYORLAR

14
43
yanıtYanıtla
adalet02ase@hotmail.com:

ANTİHIRSIZ ya iftiraysa ya gerçek değilse o zaman halin ne olur biliyormusun.Eğer inançlı biriysen bilirsin değilsende zaten boşver.

yanıt0
yanıt0
demokraterdog@gmx.de:

Eyvah, Adaletsiz Koyun Partisi yine ahlak ve namus krizinde, pardon, krizinden hiç kurtulamıyor.

35
14
yanıtYanıtla
korkun ecele faydasıfikret_601121@hotmail.com:

böyle devlet olmaz olsun..şuçlu,şüpheli varsa araştırılsın yargılansın sümeratı olacak kınıyorum hükümeti

28
20
yanıtYanıtla
knnkenanmertel54@mynet.com:

BUNLARIN HEPSİ SÜTTEN ÇIKMA AK KAŞIK. tek suçlu var o da biziz..

40
5
yanıtYanıtla
ESKİ AK PARTİLİylasinkmt@hotmail.com:

evet bu münafık dinsizlere destek verdim suçluyum Allah beni affetsin

yanıt0
yanıt0
alia@hotmail.com:

bunalar milleti salak mı sanıyor. şimdiye kadar nerdeydiler. seçim öncesi bak biz temiziz imajı vermeye çalışıyorlar. seçime 10 gün kaldı. 3-5 gün bu konuşulur. sonra araya birşeyler konur. seçim sonrası vay şöyle oldu vay böyle oldu denir bu iş rafa kalkar.

28
8
yanıtYanıtla
Tüm 114 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title