Haberler

4. Çorlu Kitap Fuarı Törenle Kapılarını Kitapseverlere Açtı

Güncelleme:

Tekirdağ'a bağlı Çorlu Belediyesi, Özel Trakya Koleji, Apsis Kitap ve Orion AVM'nin işbirliğiyle düzenlenen Çorlu Kitap Fuarı açıldı.

Tekirdağ'a bağlı Çorlu Belediyesi, Özel Trakya Koleji, Apsis Kitap ve Orion AVM'nin işbirliğiyle düzenlenen Çorlu Kitap Fuarı törenle açıldı.

Geleneksel hale gelen kitap fuarının açılış töreni Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt ve Kemaleddin Avcı, Özel Trakya Koleji Kurucu Temsilcisi Şule Çalışkan ve Genel Müdürü Ahmet Varol, Orion AVM Genel Müdürü Meral Bostan, öğrenciler ve kitapseverlerin katılımıyla gerçekleşti.

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan açılışta yaptığı konuşmada: "Çorlu'da böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesini son derece anlamlı buluyorum. Ne yazık ki ülkemizde kitap okuma oranı gelişmiş ülkelerin çok gerisinde. Dolayısıyla bir toplumda kitap okuma oranlarının yüksek olması gelişmişlik göstergesidir. Kitap okuma alışkanlıkları da küçük yaşlarda kazanılır. Kitap fuarlarının da kitapseverlerin kitaplara kolayca ulaşmalarına ve öğrencilerimizin kitap sevgisini kazanmalarına fayda sağlayacağını düşünüyorum. Çorlu Kitap Fuarı'na katılımın yoğun olmasını diliyor, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise bu sene dördüncüsünü düzenledikleri kitap fuarının, halkın büyük ilgisi ve katılımı sayesinde geleneksel hale geldiğini dile getirdi. Her yıl kitap fuarına Çorlu'nun yanı sıra Trakya'nın çeşitli yerlerinden pek çok insan geldiğini kaydeden Başkan Baysan, "Biz de böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı son derece mutluyuz. Her yıl binlerce kitapseverin geldiği bu fuar, okurların kitaplarını okudukları yazarlarla buluştukları büyük bir organizasyon haline geldi. Ben tüm kitapseverleri Çorlu Kitap Fuarı'na davet ediyorum," diye konuştu.

Öğrencilerin şiir okumalarının ardından, kırmızı kurdele kesilerek, kitap stantları ziyarete açıldı. Fuarda, davetliler stantları ziyaret ederek okumak istedikleri kitapları temin ettiler. Ayrıca Çorlu Belediyesi'nin düzenlediği "Gizli Kalemler" adlı kompozisyon yarışmasına gönderilen kompozisyonların derlendiği "Kadınlar Ne İster" adlı kitap katılımcılara ücretsiz olarak dağıtıldı.

Bütün kitapların %20 indirimle satıldığı Çorlu Kitap Fuarı'nın ilk gününde Naşide Gökbudak ve Ülker Noka Kurtcan'ın imza günü gerçekleştirildi. İkinci gününde Meltem Kanoğlu, Ülker Noka Kurtcan, Ahmet Turgut ve Tayfun Şahin okurları için kitaplarını imzaladı. Pazar gününe denk gelen üçüncü günde ise Banu Avar söyleşisi ve imza günü düzenlenirken, Meltem Kanoğlu, Murat Güloğlu, Ramis Çınar ve Mine Tekay kitapseverlerle buluştu.

15 Aralık 2013 Pazar gününe kadar açık kalacak olan Çorlu Kitap Fuarı, imza günleri ve söyleşilerle devam edecek. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Bölgesi İsmail Ünal Tekirdağ Çorlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title