Haberler

4 Çocuk Babası, 'Kan Davası' Nedeniyle Öldürülmüş

ŞANLIURFA'da 4 çocuk babası 38 yaşındaki Hasan Aykin'in, dün hastanedeki yakınını ziyaret etmek isterken bir otomobilden açılan tabanca ateşiyle öldürülmesini araştıran polis, olayın geçmişe dayalı cinayetle başlayan husumetten kaynaklandığını belirledi. Polis, cinayet şüphelisi 5 kişiyi gözaltına aldı.

Adıyaman'dan Şanlıurfa'ya bayram ziyaretine gelen Hasan Aykin, hastanede tedavi gören bir yakınını ziyarete gitmek için dün öğle saatlerinde marketten kolonya ve şeker aldıktan sonra plakası belirsiz otomobilden tabancayla açılan ateş sonucu öldürüldü. Cinayetli ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın 23 Aralık 2010'da 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan cinayetle başlayan husumetle ilgili olduğu bilgisine ulaştı.

ÖLDÜRÜLEN AYKİN'İN BABASI, DAMADINI ÖLDÜRMÜŞ

Soruşturmayı derinleştiren polis, dün öldürülen Hasan Aykin'in babası Aziz Aykin'in, 2010 yılında portakal toplamak için mevsimlik işçi olarak gittikleri Antalya'nın Finike İlçesi'nde, tartıştığı kızı Devran'ın eşi olan Mehmet Geçgel ve onun kardeşi Mahmut'a tabancayla ateş açtığını belirledi. Yaralanan iki kardeşten Mehmet Geçgel yaşamını yitirirken, Aziz Aykin tutuklandı.

Bu olay üzerine akraba olan Aykin ile Geçgel aileleri arasında başlayan husumetin kan davasına dönüşmemesi için ailenin ileri gelenleri toplandı. Aile meclisinin kararıyla Aykin ailesi tarafından Geçgel ailesine 200 bin lira 'kan parası' verildi, Devran ise öldürülen eşi Mehmet'in kardeşi Mahmut ile evlendirildi.

Damadı Mehmet Geçgel'i öldüren ve şu anda cezaevinde bulunan Aziz Aykin'in oğlu Hasan Aykin ise, eşi ve 4 çocuğuyla Şanlıurfa'dan taşınıp Adıyaman'a yerleşti. İki aile arasındaki husumet bu şekilde sonlandırıldı.

BAYRAM ZİYARETİNE GELDİ, ÖLDÜRÜLDÜ

Cezaevinde yatan Aziz Aykin'in Adıyaman'a göç eden oğlu Hasan Aykin, dün eşi ve 4 çocuğuyla birlikte bayram ziyareti için memleketi Şanlıurfa'ya geldi. Bazı akrabalarını ziyaret eden Hasan Aykin, tedavi gören bir yakını için Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasının yakınındaki markete girip şeker ve kolonya satın aldı. Aykin, marketten çıktığı sırada kendisini takip ettiği düşünülen kimliği belirsiz kişiler tarafından plakası belirlenemeyen otomobilden tabancayla kurşun yağmuruna tutuldu. Saldırganlar plakası alınamayan otomobille kaçarken, çevredekilerin ihbarıyla yakın mesafedeki hastaneye götürülen Aykin, ilk müdahalesinin ardından hastanenin ana binasına sevk edildi ancak doktorların çabasına karşın  yaşamını yitirdi. Yapılan incelemede vücuduna 11 kurşun isabet ettiği belirlenen Aykin'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından toprağa verildi.

KAMERA KAYITLARI İNCELENİYOR

Olay yerindeki güvenlik ve mobese kameralarının kayıtlarını incelemeye alan polisler, akraba iki ailenin de geçmişe dayalı cinayetten dolayı husumetli oldukları saptaması üzerine bazı adreslere operasyon yaptı. Ekipler, kimlikleri açıklanmayan 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

- Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif İnan Şanlıurfa Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title