Haberler

4/c'liler Basın Açıklaması Yaptı

Çeşitli kuruluşlarda 4/C'li personel olarak görev yapan çalışanlar basın açıklaması yaparak, özelleştirme mağduru olduklarını dile getirdi.

Çeşitli kuruluşlarda 4/C'li personel olarak görev yapan çalışanlar basın açıklaması yaparak, özelleştirme mağduru olduklarını dile getirdi.

Demokrasi Parkı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasını Büro Haksen İl Temsilcisi Murat Çalışkan okudu. 4/C'li personellerin yanı sıra ailelerinin ve çeşitli sendikaların yetkililerinin de katıldığı basın açıklamasında mağdur olunduğu vurgulandı.

Kendilerine hükümet tarafından haksızlık yapıldığını dile getiren Murat Çalışkan, "Bizler 2010 yılında özelleştirme nedeniyle daimi, kadrolu ve tüm özlük haklarımız elimizden alınarak, diğer kamu-kuruluşlarına 4/C'li olarak çalışmaya mecbur ve mahkum edildik. Bugün burada toplanmamızın nedeni bizlere yapılan haksızlıktır ve bizlere yapılan adaletsizliktir. Bizler 15-20 yıl arasında daimi ve kadrolu çalışmış olan emekçileriz. Bizlerin sizden isteği bizlere yapılan bu haksızlığın dile getirilmesi için bizlere destek olmanızdır.

Geçen hafta Salı günü parti gurup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan'ın; 4/B ve 5393 belediye çalışanları, 4924 sayılı sağlık personeli kanun hükmünde kararname ile istihdam edilen yaklaşık 100 bin sözleşmeli personelin kadroya geçileceğine ilişkin açıklama yapmıştır. 2002'den bu yana iktidar olan hükümet 510 bin kişiye kadro vermiş ve biz özelleştirme mağdurları bunun dışında tutmuştur.

Özelleştirme mağdurlarının feryadı bizlere yapılan tüm bu haksızlıklardır. Bizlerin eve ekmek götürememe feryadıdır. Bizim feryadımız öğrenci olan çocuklarımıza 1 lira dahi harçlık verememesidir. 4/C'lilerin tek bir talebi var. Elimizden alınan kadrolarımızın geri verilmesidir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haksen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title