Haberler

4 Bin 500 Liralık Maaşla Milyonlarca Liralık Servet

Güncelleme:

KİPTAŞ yöneticilerinin emlak zengini olduğu önü sürüldü. Müdür yardımcılarının 4 bin 500 TL maaşla milyonluk gayrimenkule sahip oldukları belirtiliyor.

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'ın mal varlığındaki inanılmaz artışın sadece kendisiyle sınırlı kalmadığı iddia edildi. Genel Müdür İsmet Yıldırım'dan sonra genel müdür yardımcıları Süleyman Genç, Tuncay Çolak ve Cengiz Erdem ile kurumun Hukuk Müşaviri Mahmut Savaş, hizmet verdikleri KİPTAŞ'ın lüks konutlarından topladıkları ve 4500 liralık maaşlarıyla milyon dolarlık daire ve dükkân sahibi oldukları ortaya çıktı.

2 MİLYON TL'LİK DAİRE

Cengiz Erdem'in eşi Arzu Erdem, KİPTAŞ'ın kentel dönüşüm kapsamında Zeytinburnu Veli Efendi'de Koç Holding'le kat karşılığı yaptığı The İstanbul Veliefendi Konutları'ndan büyük bir daire aldı. Dört oda bir salon olan dairenin bugünkü değeri 2 milyon TL. 23.03.2007 tarihli planlarda ağaçlandırılacak alan olarak ayrılan arsa 17.08.2008'de kentsel dönüşüm adı altında plan tadili yapılarak yapılaşmaya açıldı.

ROBİN HOOD OLARAK TANITTI

The İstanbul Veliefendi Konutları'nın yapımına başlandığında KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım projeyi, "Bu kentsel dönüşüm çalışması zenginden alıp fakire verme projesidir. Biz bir anlamda çağdaş Robin Hood'luk yapıyoruz" sözleriyle anlatmıştı. Ancak nedense en küçüğü 500 bin TL'den satılan The İstanbul Veliefendi konutlarında fakirlerden mülk edinen yok. En büyük dairelerden birini ise KİPTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Erdem almış durumda. Erdem, eşi dışında babasının üzerine de yine KİPTAŞ'ın yaptığı Başakşehir İkitelli 2. Etap konutlarında bir dükkân almış. KİPTAŞ'ın Topkapı'da yaptığı Merkez Evleri'nde ise iki akrabasının üzerine iki daire görünüyor. Halime ve Hasan Suat Erdem'in Cengiz Erdem'in yakın akrabaları olduğu belirtiliyor.

DAİRELER DÜKKANLAR ALINMIŞ

Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Genç'in Başakşehir 4. Etap 2. Kısım'da bir daire, bir dükkân Başakşehir 5. Etap 1. Kısım'da 1.5 milyon değerinde 193 metrekare bir daire, Metrokent'te bir daire, Topkapı Merkez Evleri'nde bir akıllı daire, Hadımköy 2. Etap'ta bir dükkân sahibi olmuş. Diğer genel müdür yardımcılarından Tuncay Çolak da İkitelli 2 ve 5. Etap'tan birer daire, Viaport Venezia Evleri'nden de bir daire olmak üzere üç daire almış.

İLK BEŞ PROJE...

İHH'nin kurucularından KİPTAŞ'ın hukuk danışmanı Mahmut Savaş da KİPTAŞ'ın ortak olduğu Viaport'dan üç daire, Başakşehir 4. Etap'tan 1 villa, Kâğıthane Teras Evler'den bir daire sahiplenmiş. Mahmut Savaş, önceki yıla kadar KİPTAŞ'a hukuk müşavirliği yaparken 16 Ocak 2014'te KİPTAŞ'ın açtığı "Hukuk İşleri" konulu hizmet alımı ihalesini 21 Şubat 2014'te 146 bin TL'ye Aksu-Savaş-Çalışkan Avukatlık ortaklığı kazandı. Davet usulü yapılan ihaleye tek firma olarak katılan Savaş'ın ortak olduğu hukuk bürosu teklif verdi. Firmanın ortakları eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun oğlu Murat Aksu, Av. Mahmut Savaş ve Av. Zeki Çalışkan'dan oluşuyor. Mahmut Savaş'ın üç daire aldığı Viaport Venezia evleri yatırım değeri açısından Türkiye'nin ilk beş projesinden biri olarak tanıtılıyor. Viaport Venezia KİPTAŞ ile hasılat paylaşımı modeli ile Via Properties ve Gürsoy yatırım ortaklığı tarafından inşa ediliyor.

İŞTE GENEL MÜDÜR YARDIMCILARININ MAL VARLIKLARI

Cengiz Erdem Genel Müdür Yardımcısı

* Eşi adına kayıtlı The İstanbul Veliefendi Konutlarından bir daire,
* Babası Osman Erdem'in üzerine İkitelli 2. Etap'tan bir dükkân alırken
* İki yakını adına da Topkapı Merkez Evlerinden iki daire aldı.

SÜLEYMAN GENÇ (KİPTAŞ Müdür Yardımcısı)

* Başakşehir 4. Etap 2. Kısım D:46, 126 metrekare.
* Başakşehir 4. Etap 2. Kısım Salkımçarşı 2. No'lu dükkân, 45 metrekare.
* Başakşehir 5. Etap 1. Kısım E-15 D: 6, 193 metrekare (1 milyon 500 bin TL. değerinde.)
* Metrokent C-7 D:12, 194 metrekare.
* Hadımköy 2. Etap 14.No'lu dükkân.
* Topkapı Merkez Evler 2. Etap A-5 No: 61, 180 metrakare.

MAHMUT SAVAŞ (KİPTAŞ Hukuk Danışmanı)

* Viaport B Blok No: 84, 69 metrekare.
* Viaport B Blok No: 228, 69 metrekare.
* Viaport E Blok No: 260, 130 metrekare.
* Başakşehir 4. Etap 1. Kısım Villa V-2 No: 97 (329 metrekare.)
* Terasevler F5 Blok No:6, 126 metrekare.

TUNCAY ÇOLAK (Genel Müdür Yardımcısı)

* İkitelli 2. Etap D-131 D:1, 122 metrekare.
* İkitelli 5. Etap 1. Kısım E-19 D:15, 193 metrekare.
* Viaport Venezia E Blok 233 No'lu daire, 110 metrekare. (Kaynak:Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Süleyman Genç Suat Erdem Başakşehir İstanbul Memur Politika Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500

Yorumlar (106)

Metin Olcayalp Mobil-IOS:

Müsade edenede , zimnetine geçirenede Haram Zehir Zıkkım Olsun.

37
0
yanıtYanıtla
MUSTAFA:

İNADINA AKP

1
25
yanıtYanıtla
inat:

valla kazık yemeye biz alıştık ama sizin gibilerine girince ne olacak onu merak ederim.

yanıt13
yanıt0
Samuraym@m.m:

Zevl alıyorlar kazık girince alışkanlık yapmış karışma kardeş adamlara herkez kendin iradesine sahiptir...

yanıt5
yanıt0
..:

MUSTAFA NİKLİ İNADINA AKP SEN DEĞİLDE ÇOCUKLARIN ÇEKECEK BUNLARIN YAPTIĞI YANLIŞLARI SENİN GİBİ CAHİLLERİN HATALARINI TÜRKİYENİN DİĞER VATANDAŞLARI ÇEKECEK ÜLKENİN BAŞ BELALARI

yanıt1
yanıt0
haberci:

Niye şaşarıyorsunuzki balık baştan kokar. başımızdakilerin hali ortada

23
0
yanıtYanıtla
Komando:

KAYNAK. . Cumhuriyet miş. . Hayırlı işler beyler. :))

3
19
yanıtYanıtla
mahnudmobilWeb@haberler.com:

Allah ım kahreyle bunları..

19
0
yanıtYanıtla
ENS:

Çalıp çırptığınız o beton yığınlarının altında kalın inşallah

18
0
yanıtYanıtla
GalamobilWeb@haberler.com:

Allahim su dairelerden birini ne zaman nasip eder acaba calmadan alin teriyle aminn

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 106 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title