Haberler

4 Aylık Hamile Eş, Şehit Eşini "Merhaba Anne" Yazılı Tişörtüyle Uğurladı

Güncelleme:

Diyarbakır'da dün gece şehit edilen polis memuru Mehmet Uyar için düzenlenen törene, şehidin hamile eşi üzerinde İngilizce 'Merhaba anne' yazılı bebek resimli tişörtle katıldı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde dün gece PKK'lı teröristlerce şehit edilen polis memuru 30 yaşındaki Mehmet Uyar, Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Mehmet Uyar'ın kendisi gibi polis olan 4 aylık hamile eşi Nedime Uyar üzerinde İngilizce 'Merhaba anne' yazılı bebek resimli tişörtle törene katıldı. Eşinin cenazesi ambulansla geçerken gözyaşlarına boğulan Nedime Uyar, meslektaşlarının yardımı ile güçlükle ayakta durabildi. Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü törende yaptığı konuşmada polis memurunun şehit edilmesi olayı ile ilgili 13 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

1'İ POLİS 3 KİŞİ YARALANDI

Çınar ilçesinde dün saat 22.15'de devriye görevi yaparken, bazı kişilerin soru sorması üzerine araçtan inen polis memuru Mehmet Uyar'a, teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ateşte polis memuru Mehmet Uyar ile birlikte orada bulunan Osman Caran ve İbrahim Turan adlı vatandaşlar da yaralanarak Diyarbakır'daki hastanelere kaldırıldı.

POLİS MEMURU KALDIRILDIĞI HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Durumu ağır olan polis memuru Mehmet Uyar tedavi gördüğü Selahaddin-i Eyyübi Hastanesi'nde şehit olurken, yaralı vatandaşlardan 51 yaşındaki Osman Caran ise Bölge Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Olayda yaralanan İbrahim Turan'ın tedavisi ise sürüyor.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE TÖREN

Şehit polis memuru Mehmet Uyar, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, askeri ve sivil erkan, şehit polisin Manisa'dan gelen babası Hüseyin, annesi Meryem Uyar ile Çınar İlçe Emniyet Amirliği'nde görev yapan 4 aylık hamile eşi Nedime Uyar ve meslektaşları katıldı.


EŞİNİ 'MERHABA ANNE' YAZILI TİŞÖRTLE UĞURLADI

4 aylık hamile olan ve törene üzerinde İngilizce 'Merhaba anne' yazılı bebek resimli tişörtle katılan şehit polisin eşi Nedime Uyar, uzun süre tabuta bakarak gözyaşı döktü. Şehidin babası Hüseyin, annesi Meryem ve eşi Nedime Uyar'ı Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve komutanlar teselli etti.


13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü törende yaptığı konuşmada, polis memuru Mehmet Uyar'ın şehit edilmesiyle ilgili Çınar ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 13 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Böğürcü konuşmasında şöyle dedi:

"Çınar'da görevli polis ekibi bir çay ocağı önüne geldiğinde soru soran vatandaşlara araçlarından inerek yanıt verdiği sırada, milletin ve devletin kucaklaşmasını çekemeyen hainler tarafından her zaman yaptıkları gibi kalleşçe arkalarından yanaşarak, uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradılar. 5 yıldır Çınar'da görev yapan ve vatandaşlar tarafından sevilen şehit polis Mehmet Uyar, kaldırıldığı Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'nde, saldırıda yaralanan Osman Caran adlı vatandaş ise kaldırıldığı özel bir hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehadet şerbeti içtiler. Aynı saldırıda yaralanan İbrahim Turan adlı vatandaşın ise tedavisi devam ediyor."

Saldırıyla ilgili olarak Çınar ilçesinde 13 kişinin gözaltına alındığını belirten Halis Böğürcü, "Güvenlik güçlerine silahlı saldırıda bulunan, yol kesen, molotofkokteyli atan şahıslarla ilgili İç Güvenlik Paketi ile çıkarılan 6638 kanun kapsamında Sur ilçesinde de 1 şahıs molotof atarken ayağından vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Bununla birlikte 3 şahıs gözaltına alınmıştır." dedi.

"AZİZ ŞEHİDİM GERİDE BIRAKTIĞIN AİLEN BİZE EMANETTİR"

Emniyet Müdürü Böğürcü, acılarının sonsuz olduğunu ancak metanet içinde hareket ettiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her daim milletimizin emrinde olan emniyet teşkilatımızın birer neferi olan bizler, görev uğrunda acımızı, canımızı ve üzüntülerimizi aşabilecek sabır ve metanete sahibiz. Menfur saldırı sonucu hayatını kaybeden vatandaşımıza ve aziz şehidimize Allah'tan rahmet dilerken, milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken zalimler, bizler var olduğumuz sürece sinsi emeklerine ulaşamayacaklardır. Aziz şehidim geride bıraktığın ailen bize emanettir. Gözün arkada kalmasın."



VALİ: SALDIRI ALÇAKÇADIR

Törende konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan terör eylemlerinin son günlerde artarak devam ettiğini söyledi. Türkiye'nin eşitli yerlerinde olduğu gibi Diyarbakır'da da son günlerde kent merkezi ve kırsalda eylemlerin arttığını vurgulayan Vali Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Jandarma ve Emniyet teşkilatımız terörle mücadele konusunda büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadele konusunda ortaya koyduğu tavır bundan sonra da büyük bir kararlılıkla devam edecektir. Milletimizin bölünmez bütünlüğü halkımızın huzur ve güvenliği için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bütün birimlerimiz büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürecektir. Trafik tutanağı tutmak üzere alanda bulunan trafik polislerimize yapılan saldırı, yol kontrolü yapmak için devriye görevi yapan jandarmamıza gerçekleştirilen saldırı ve dün vatandaşla sohbet etmek üzere araçtan inerek görüşen polis memurumuza yapılan bu saldırı, alçakça saldırıdır. Bunun karşılığını güvenlik birimlerimiz olayların faillerini yakalayıp, yargı önüne çıkararak verecektir. Türkiye Cumhuriyeti bu anlamda bütün kurum ve kuruluşları ile birlikte, terörle mücadelesine kararlılıkla devam edecektir."

EŞİNİN CENAZENİN ARKASINDAN BAKARAK GÖZYAŞI DÖKTÜ

Törende dua edilmesinin ardından, şehit polis memuru Mehmet Uyar'ın tabutu meslektaşlarının omzunda cenaze aracına taşındı. Cenaze arabası tören alanından ayrılırken şehit polis memurunun eşi Nedime Uyar ise arkasından bakarak gözyaşı döktü.

Şehit polisin annesi Meryem Uyar ise tabutun arkasından ağlayarak "Niye koruyamadınız çocuğumu?" dedi. Şehit polis memuru Mehmet Uyar'ın cenazesi memleketi Manisa'ya gönderildi.


OLAYDA ÖLEN VATANDAŞ DA DEFNEDİLDİ

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Bölge Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitiren 51 yaşındaki Osman Caran da bugün erken saatlerde ilçe mezarlığında defnedildi.

Osman Caran'ın cenaze törenine Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title