Haberler

4. Angiad Kadın Platformu Ödül Töreni

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: "Yavrumuz Berkin Elvan'a Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyorum.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Berkin Elvan'a Allah'tan rahmet dileyerek, "Acılar, başka acılara yol açacak şekilde suistimal edilmemeli. Acılar paylaşılmalı ve hafifletilmeli" dedi.

Çelik, Ankara Genç İşadamları Derneğinin (ANGİAD) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği, "4. ANGİAD Kadın Platformu Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'a Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı dileğinde bulundu.

Acıların başka acılara yol açacak şekilde suistimal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Çelik, "Acılar paylaşılmalı ve hafifletilmeli. Acılardan ders çıkartmalı, birbirimize daha çok sarılmalıyız. Bir tek vatan evladının burnunun kanaması bile hepimizin kederi olmalıdır. Birbirimize karşı sorumluyuz. Son günlerde, çeşitli sebeplerle şehit olan polislerimize de Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Dünyada insanlığın yarısının, bazı ülkelerde daha fazlasının kadınlardan oluştuğunu anımsatan Çelik, "Kadınlarına hakettiği değeri vermeyen milletler, beyninin yarısını kullanmaktan vazgeçmiştir. Her türlü ayrımcılık reddedilmelidir. Kadın-erkek ayrımcılığı ayaklarımızın altındadır" dedi.

ANGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Semiz de Berkin Elvan'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Acının tarafı olmaz, acının ideolojisi olmaz. 15 yaşındaki Berkin hepimizin evladıydı" diye konuştu.

Kadınların siyasi, sosyal ve ekonomik statüsünün güçlenmesinin, demokratik gelişmişliğin ve toplumsal refah seviyesinin göstergelerinden olduğunu vurgulayan Semiz, dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer almayı hedefleyen Türkiye'de toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine dikkati çekti.

Semiz, dünyada kadınların iş dünyasına her alanda katılımlarının son on yılda önemli bir ivme kazandığını belirterek, "Kamu kurumlarının yönetim pozisyonlarında ve siyasette kadın-erkek eşitliği esas olmalıdır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü küçük bir hatırlatma günüdür. Esas iş tüm zaman dilimlerinde kadın girişimciliğini, kadınların iş hayatında daha aktif yer almalarını sağlayacak projeleri organize etmektir" dedi.

Derneğin ilk kadın başkanı olarak kadınların iş hayatında aktif yer almalarını sağlayacak projelere büyük önem verdiğini ifade eden Semiz, ANGİAD olarak özellikle kadınları cesaretlendirici çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Erkan Güral ise konfederasyonlarının yönetim kurulu üyelerinin yüzde 50'sinin kadınlardan oluştuğunu belirterek, "Sayın Fatma Semiz'in aynı zamanda yeni yönetimimizde ilk kadın başkan vekili olarak yer almasından memnuniyet duyuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, milli sporcu Gizem Girişmen, yazar Cemalnur Sargut, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Fas Kraliyet Ailesi Üyesi Lalla Omnia El Hassani Sbai, oyuncu Pelin Karahan, sunucu Saba Tümer'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kadına ödül verildi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Hüseyin Çelik Berkin Elvan Ak Parti Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title