Haberler

4.5 Milyon Euro'luk Proje Hayata Geçiyor

Ardahan Yalnızçam Kayak ve Turizm Tesisleri’nin yapımına başlamak için büyük eşik aşıldı.

Ardahan Yalnızçam Kayak ve Turizm Tesisleri'nin yapımına başlamak için büyük eşik aşıldı.

Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay'ın verdiği bilgiye göre, 4.5 milyon Euro'luk projenin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ihalesine çıkmak için gerekli son bürokratik işlem olan ormanlık alanın tahsisi işlemi de geçtiğimiz Çarşamba günü Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda kurulan komisyon tarafından kabul edildi. Günü birlik takip ettikleri projenin Başbakanlıktan onayı alındıktan sonra ihale aşamasına geçileceğini belirten Atalay, en kaliteli karın en uzun ömürlü olduğu nadir yerlerden birisi olan Ardahan'ın bu proje ile kış turizminin yanı sıra yayla turizmi için de tercih edilecek bir merkez haline geleceğini söyledi.

Atalay, 'Bizim için son derece büyük bir önemi haiz olan bu projenin hayata geçmesi ile birlikte son TÜİK verilerine göre en yüksek istihdamın sağlanmasında 1. Sırada yer alan küçük ama güzel Ardahan'ın, kara ve demir hudut kapılarının da önümüzdeki aylarda fiilen çalışmasıyla birlikte, şimdiye kadar hep bir dezavantaj olarak yaşadığı iklim ve coğrafi konumu onun en büyük avantajı olacaktır' dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Atalay Ak Parti Ardahan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title