Haberler

38 Yıldır Düzenli Kan Bağışında Bulunuyor

Samsun'da yaşayan 63 yaşındaki İsmail Can, 38 yıldır düzenli olarak kan bağışında bulunuyor.

FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Samsun'da yaşayan 63 yaşındaki İsmail Can, 38 yıldır düzenli olarak kan bağışında bulunuyor.

İşçi emeklisi olan ve 25 yaşından bu yana düzenli kan veren Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kan bağışının kendisine hayat kurtarma mutluluğu yaşattığını ifade etti.

Türk Kızılayı başta olmak üzere hastanelerde ihtiyaç sahiplerine kan verdiğini anlatan Can, eşe, dosta, tanımadıklarına, ihtiyaç duyan herkese kan bağışında bulunduğunu söyledi.

Herkesin hayat kurtarabileceğini ifade eden Can, "Benim de kan ihtiyacı olan hastalarım, çok kan arayıp da bulamayan arkadaşlarım oldu. Kanın ne kadar kıymetli olduğunu o zaman öğrendim" dedi.

Herkesi kan bağışında bulunmaya çağıran Can, "İnsanların sıkıntısını gidermek huzur verici. İnsana herhangi bir rahatsızlık da vermiyor. Üstelik kan yenileniyor. Kendini daha dinç ve zinde hissediyorsun" şeklinde konuştu.

Kan bulma telaşının hasta yakınları açısından çok zor bir süreç olduğunu, kendisinin de bunu yaşadığını anlatan Can, şunları söyledi:

"Kan bulabilecek miyim, bulamayacak mıyım?' diye oraya buraya koşuşturuyorsun. O zaman kan bağışının önemini anlıyorsun ki ben de bunu yaşadım. İhtiyacı olan arkadaşlarım arar, hemen giderim. Yeter ki bana 'kana ihtiyaç var' desinler. Yeter ki vatandaşın ihtiyacı olsun. Duyduğum zaman herkese kan veriyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title