Haberler

Sorgulanan Polislerin Avukatları: Yediemin Deposundaki Eşya Gibiler

Güncelleme:

Çağlayan Adliye'sinde sorguları devam eden 49 emniyet mensubunun avukatları açıklama yaptı. 38 saat süre geçmesine rağmen 7 kişinin sorgusunun yapıldığını ifade eden avukatlar, "Bu tür dosyalarda bir hakimle soruşturma süreci yürütülmez. Hakim belli bir noktadan sonra kilitleniyor, yoruluyor. Süreç yürümüyor" diye açıklama yaptı.

"HAKİMLE İLGİLİ ŞÜPHELER VAR"

22 Temmuz operasyonu kapsamında gözaltına alınan emniyet mensuplarının avukatları Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. 38 saat süren gözaltı süresi içerisinde 49 kişiden sadece 7 kişinin sorgulandığını belirten avukat Bilal Çalışır "Bu tür dosyalarda bir hakimle soruşturma süreci yürütülmez. Asgari 3-4 hakimle yürütülür. Biz burada bir tane hakimle yürütmek zorundayız. Hakimin tarafsızlığı ile ilgili ciddi şüpheler var. Hakim belli bir noktadan sonra kilitleniyor, yoruluyor. Süreç yürümüyor" diye konuştu. Avukat Ömer Turanlı ise "Hakimden karar talep ediyoruz, 2-3 saat ara veriliyor. 2-3 saatlik arada 'Kaç İsmail'ler oluyor. Süreci tıkayanlar 'Kaç İsmailler', 'Kaç İsmail'lerle görüşenlerdir" dedi.

"AĞUSTOS AYINDA NEZARATHANE KALORİFERLERİ AÇILDI"

Avukat Bilal Çalışır'ın yaptığı basın açıklamasında sistematik bir kara propaganda ile algı oluşturulmaya çalışıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Sahur vakti evlerinden alınmış, medyaya intikam görüntüleri vermek için arkadan kelepçe takılmış, Ağustos ayında nezarethane kaloriferleri açılmış, 2 kişilik odada 4 kişi kalmaya mecbur bırakılmışlardır. Uyumamaları için 24 saat ışıklar açık bırakılmıştır"

"MÜVEKİLLERİMİZ NEZARETHANEDE, HAKİM KARŞISINDA DEĞİL"

Müvekkillerinin nezarethanede bekletildiklerini ifade eden Çalışır, "Hakim önünde değiller. Hakim tarafından sadece UYAP üzerinden kimlik tespiti yapılmıştır" diye konuştu. Çalışır, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, HSYK üyelerine, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a çağrıda bulunarak "bu hukuksuzluğa derhal son verilmeli, müvekkillerimiz serbest bırakılsın" dedi.

1 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Sorgusu devam eden 49 kişinin rehin alındığını söyleyen Turanlı "Adliyenin Yediemin deposunda bulunan bir eşya gibidir" ifadelerini kullandı. Sanıkların 6 günlük gözaltı süresi içerinde, 2 günden bu yana adliyede tutulduğunu belirten Turanlı, "Banyo yapamıyorlar. Ciddi şekilde kaşıntı ve hastalık belirtisi oluştu. 1 kişi hastaneye kaldırıldı" dedi. Turanlı reddi hakim taleplerinin reddedildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (3)

ilhan:

bu insanlar en cani suçlular bile olsa bu şekilde davranılamaz. geçtim ki düne kadar siyasilerin bizzat başbakanın kendisinin kahraman polislerim diyerek naralar attiği onlarca başarı ödülleri verdiği insanlar. ozaman nedeir bu kin ve nefret??? ben söyleyeyim galiba hükemetten bazılarının çok ciddi canlarını yaktılar. canı yanan pervasızca saldırır.

2
1
yanıtYanıtla
alaaddinalaaddin39@hotmail.com:

onlar iktidarı yıkmak isteyen cemaatin polisleridir.onlara yapılan az bile.daha beter olurlar inşallah.sen devletten maaş al sonra fettullah beye biat et. emirlerini yerine getir.milleti sahte isimlerle dinle. kumpas kur.kul hakkı ye. himmetleri hocanın kesesine doldur.sonrada ben polisim de.siz önceden ele geçirdiğiniz sorularla polis oldunuz.hakkınızla bile değil.

yanıt0
yanıt0
TR:

PARALELİN AVUKATLARINA BAKIN HELEEE ! MERAK ETMEYİN SİZİNDE KÖKÜNÜZÜ KAZIYACAĞIZ !!!

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title