Haberler

37. İstanbul Maratonu

Vodafone 37. İstanbul Maratonu organizasyonu kapsamında düzenlenen halk yürüyüşüne Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği üyeleri de "Yeni Meme, Yeni Beden, Yeni Hayat" sloganıyla katıldı.

Vodafone 37. İstanbul Maratonu organizasyonu kapsamında düzenlenen halk yürüyüşüne Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği üyeleri de "Yeni Meme, Yeni Beden, Yeni Hayat" sloganıyla katıldı.

Dernek üyeleri şarkıcı Işın Karaca'nın da katılımıyla yürüyüşün ardından Feriye Lokantası'nda basın açıklaması yaptı.

Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Figen Özgür, geçen sene "Yeni meme, yeni hayat" sloganıyla yürüdüklerini anımsattı. Bu yıl etkinliğe "Yeni meme, yeni beden, yeni hayat" sloganıyla katıldıklarını belirten Özgür, kadına şiddet yapanların karşısında olduklarını vurguladı.

Son zamanlarda obezitenin de önemli bir sağlık problemi haline geldiğini dile getiren Özgür, obezite tedavisi ve ameliyatların ardından kadınların yeni vücutlarıyla hayatlarına devam etmelerinin psikolojileri açısından önemli olduğunu anlattı.

Meme kanseri için geçen ay farkındalık yürüyüşü yapıldığını ancak Ankara'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle yeterince etkili olmadığını dile getiren Özgür, kadına şiddet, obezite ve meme kanserine karşı farkındalık oluşturmak için değişik etkinlikler gerçekleştireceklerini bildirdi.

Figen Özgür, erken tanının meme kanserinin yanı sıra her türlü kanserde çok önemli olduğunu vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"Erken tanı alamayan veya bir şekilde kanser olan kadınların tedavileri çok önemli. Kanser dolayısıyla memesi alınmış bir kadının hayata tutunabilmesi için yeni bir meme edinmesi lazım. Bunu da plastik cerrahlar başarılı bir şekilde yapıyor. Ondan sonra da daha mutlu bir hayatı olur kadının. Kilo veren kadının vücudunun daha güzel olması lazım ki, yeni vücuduna adapte olsun. Yoksa sarkan derileriyle yaşaması yine mutsuz edecektir. Bu yürüyüşlere devam edeceğiz."

Prof. Dr. Figen Özgür, obezite konusunda da farkındalık oluşturulması gerektiğini belirterek, bunun önüne geçilmesi için çocukların 4 yaşına kadar şekerle tanışmamasının önemli olduğunu aktardı.

"Kendimi tanıyarak yürüdüm"

Şarkıcı Işın Karaca ise kendisini, obezite konusunda bütün yolu aşmış bir kadın olarak gördüğünü söyledi.

Erken tanı konusunda herkesin bilinçlenmesi gerektiğini dile getiren Karaca, "Bilinçsiz bir toplum olarak yaşıyoruz. Her şey bittikten sonra 'Niye oldu' diye sorguluyoruz" dedi.

Işın Karaca, erken tanının sadece kanser ve obeziteyle alakalı olmadığını ifade ederek, şu görüşleri dile getirdi:

"Erken tanı bir sürü hastalık için çok önemli. Benim için çok kıymetli. Ben çok ciddi kilo alıp veren bir kadın olarak yaşadım. Son olarak kendime çok daha fazla saygı duymam gerektiği için bir yola çıktım. Organizasyonumuzda erken tanı ve hayat kurtarmaya çalışıyoruz. Kurtarılan hayatlarda da bir kadının en önemli faktörü aynaya baktığında kendinde gördüğü kadındır. Uzun bir yolculuk benimki. Son 1,5 sene tüp mide ameliyatıyla başlayıp, çok ağır kilo verme ve spor programıyla devam etti. Bunun sonucunda kendi vücudumu tanıdım yeniden. Bizim için çok keyifli bir maraton oldu. Daha dik yürüdüm, kendimi tanıyarak yürüdüm. İnsanların bilinçlenmesini istiyoruz. Kendi kendimize yapacağımız iki dakikalık bir muayene 6 ay sonrasını kurtarabilir."

Kaynak: AA / Güncel

Işın Karaca İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title