Haberler

36. Vodafone İstanbul Maratonu 16 Kasım Pazar Günü Koşulacak

Güncelleme:

Vodafone Türkiye'nin bu yıl üçüncü kez ismini vereceği, dünyada kıtalararası koşulan ilk yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu'nun 36'ncısı, 16 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek.

KOŞMAK İÇİN BİR SEBEBİ OLANLAR VODAFONE İLE KITALARI BİRLEŞTİRECEK

Türkiye'nin uluslararası arenada en önemli koşu etkinliği ve dünyada kıtalararası koşulan ilk yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu, 16 Kasım Pazar günü 36. kez düzenlenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından, Vodafone Türkiye'nin isim sponsorluğunda "#birsebebivar" sloganıyla gerçekleştirilecek 36. Vodafone İstanbul Maratonu, dünyanın dört bir yanından on binlerce sporcuyu, iki kıtayı birleştiren Boğaziçi Köprüsü'nde buluşturacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu, bu yıl "#birsebebivar" sloganıyla koşulacak. Vodafone Türkiye yönetimi ve çalışanlarının engelli bireylere destek olmak amacıyla kurulan Düşler Akademisi yararına koşacağı maratonda, Türkiye Vodafone Vakfı da maraton süresince toplanacak bağış tutarında bağış yaparak akademiye destek verecek.

Cepten bağış yapılacak

Vodafone Türkiye'nin maratonlar için geliştirdiği özel bağış ve bilgilendirme platformu VMaraton akıllı telefon uygulaması, 36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda bu yıl da kullanılacak. Hem Android hem iOS cihazlar için geliştirilen VMaraton, maraton katılımcılarına bağış yapma ve toplama imkânı veriyor. Bu uygulamayı kullanarak bağış toplamak isteyenler www.vmaraton.com sitesi üzerinden kendi profil sayfasını oluşturduktan sonra bu profil sayfasını sosyal medya ve e-posta aracılığıyla paylaşarak daha fazla bağış toplayabiliyor.

25 bini aşkın sporcu bekleniyor

1979'dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride koşulacak. 36. Vodafone İstanbul Maratonu'nun koşu etkinlikleri 16 Kasım Pazar günü tamamlanacak. 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAFF) tarafından "Altın Kategori" unvanına layık görülen maratona bu yıl 25 bini aşkın sporcunun katılması bekleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title