Haberler

36 Milyon Dolarlık Hibenin Sözleşmesi İmzalandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Kırsal Kalkınma Destekleri projesinde Bireysel Sulama Sistemleri Hibe Sözleşmesi imzalandı. Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından desteklenen projeden kullanılacak olan 36 milyon dolarlık hibenin sözleşmesinde imzalar atıldı.

Güray Koçak Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza töreninde program kapsamında sulama sistemleri ve suyun doğru kullanımı hakkında çiftçilere bilgiler verildi.

Programda AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 117 çiftçinin projelerine yüzde 50 hibe verildiğini belirterek, "Geçtiğimiz 10 yılda sadece 65 proje yapılmış, sadece bu yıl 117 proje yapılması bizi sevindirdi. 10 yıl sürecinde sunulan 65 projeye aldığımız para yaklaşık 430 bin TL civarında iken, bu yıl hibe olarak aldığımız para 538 bin TL'dir. Bu işe önem vereceğiz, proje sayısını da arttırarak, hibeleri ilimize fazlaca almak istiyoruz. Bunlar, kişisel projeler. Bundan sonraki dönemlerde su, petrolden önemli hale gelecek. Dolayısıyla ülkemizde su kaynaklarının en iyi şekilde değerlendirilmesi, korunması ve bunun ekonomiye, tarım desteklenmesine kazandırılması çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kastamonu'da son yıllarda yaptığımız baraj projelerimizle olsun, gölet çalışmalarımızla su kaynaklarımızı en iyi şekilde ekonomiye kazandırıyoruz" dedi.

IFAD projesinin Kastamonu açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Çelik, "Türkiye'de 6 ile 36 milyon dolarlık yatırım gelecek. Biz, bundan en iyi payı almak için başvurularımızı yapmış olacağız. Dolayısıyla gerekeni yapmaya devam ediyoruz. Sizin emeğinizin karşılığını daha fazla alabilmeniz için ciddi bir gayret içindeyiz" şeklinde konuştu.

"IFAD'TAN 36 MİLYON DOLAR HİBE KULLANILACAK"

Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından Kastamonu'nun da aralarında olduğu 6 ile 36 milyon dolarlık hibe desteği sağlanacağını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman ise, "Su ve çevre bizler için çok önemlidir. Çiftçilerimiz sulama suyunu, salma sulama ile genelde yapmaktadır. Hatta sulama imkanı olduğu halde, sulamadan faydalanmayan çiftçilerimiz var. Bakanlığımız basınçlı sulama sistemlerine 11 yıldır yüzde 50 hibe desteği veriyor. İlimizde 10 yılda 65 proje yapıldı ve yüzde 50 olarak desteklendi. Bu yıl 117 projemiz kabul edildi. Bunları da inşallah beraber hayata geçireceğiz. Bu projelerin yaklaşık bedeli 2 milyon liradır. Bakanlığımızın karşıladığı miktar ise 1 milyon lira civarındadır" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan Genç Çiftçi projesinde Kastamonu'dan 260 projenin desteklendiğini ve bu projelere toplam 7 milyon 800 bin lira hibe desteği sağlandığını ifade eden Yaman, "Genç Çiftçi Projesinde en fazla proje uygulayan 4. İl olduk. Bu yıl yapılan 117 projede emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yaman, Kastamonu'da yıllara göre bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi kapsamındaki istatistiklere bakıldığında 2007 yılında 1 projeye 2 bin 418 lira hibe desteği verilirken, 2017 yılında 117 projeye 538 bin 114 lira hibe desteği verildiğini açıkladı.

Konuşmaların ardından destek almaya hak kazanan çiftçiler ile sözleşmeler imzalandı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Yaman Kastamonu AK Parti Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title