Haberler

36. İstanbul Maratonu'na Doğru

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gümüşdağ: "Maratonu her yıl daha iyi noktaya taşıdığımıza inanıyorum" Spor AŞ Genel Müdürü Özbayraktar: "Kayıtlarımız geçen seneye göre yüzde 25 artmış durumda"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, 16 Kasım Pazar günü yapılacak 36. Vodafone İstanbul Maratonu'nu her geçen yıl daha iyi bir noktaya taşıdıklarını söyledi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Maraton Expo Fuarı'nın açılışına, Göksel Gümüşdağ'ın yanı sıra İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret AŞ (Spor AŞ) Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk katıldı.

Gümüşdağ, açılış öncesinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, organizasyonun dünyanın en iyileri arasında yer aldığına dikkati çekerek, "Aslında organizasyon anlamında dünyanın 5 önemli maratonundan farkımız yok. Spora ve koşuculara destek bizde biraz az. Yapılan etkinliklerle bu da zamanla artacak. İstanbul dünyanın en büyük markası. Bu koşu parkurunda dünyada iki kıtayı birleştiren tek maraton İstanbul Maratonu. Ben maratonu her yıl daha iyi bir noktaya taşıdığımıza inanıyorum. Her yıl koşucu olarak başvuranların sayısında muazzam bir artış var. Halk koşusuna katılmak isteyenlerin sayısı zannediyorum 150 bin civarında. Bu sayıyla sınırlı tutuyoruz. Bütün İstanbulluları maratona davet ediyorum" diye konuştu.

Spor AŞ Genel Müdürü Özbayraktar da maratona olan ilgiden memnun olduklarını vurgulayarak, "Kayıtlarımız geçen seneye göre yüzde 25 artmış durumda. Şu an 10, 15 ve 42 kilometrelerde 22 bin kayıda ulaştık. Geç kayıt sistemimizle 25 bine çok rahat ulaşacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Organizasyonda bu yıl birçok yenilik olduğunu anlatan Özbayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Parkurumuz yine tarihi ve turistik zenginliklerle dolu bir güzergahta koşulacak. Bazı yenilikler planladık. Bunlardan ilk yeşil maraton. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden Ağaç AŞ ile yaptığımız işbirliğiyle bir maraton hatıra ormanı oluşturacağız. Geri dönüşümlü materyallerin kullanılmasına daha özen gösteriyoruz. Elektrikli araçlar kullanıyoruz. Bir de gönüllü projemiz var. 2 bin 500 gönüllü kardeşimiz görev alacak. Sosyal yönden de bakmaya çalıştık maratonumuza ve bu İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü ile yaptığımız anlaşmayla bir resim yarışması organize ettik. Çok güzel resimler geldi. Onların bir kısmını sergileme imkanı bulduk."

Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar ise organizasyonun her geçen yıl büyüyerek devam ettiğini dile getirerek, "Maratonun geçen yıl millilik seviyesine alınacağını söylemiştik. Bu yıl 2 saat 35 dakika altında koşan erkek maratoncular ile 2 saat 45 dakika koşan bayan maratoncuların tamamı milli takım sporcusu statüsüne alınacak" ifadelerini kullandı.

Buruk: "Organizasyona sponsor olmaktan mutluluk duyuyoruz"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk da bu yıl maratona üçüncü kez sponsor olduklarını hatırlatarak, "Türkiye ve İstanbul'un tanıtımına katkısı olan bu organizasyona sponsor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye'nin dünyadaki yerini alması dijital dönüşümden geçiyor. Biz de Vodafone olarak bu dijital dönüşümün liderliğini yapmayı hedefliyoruz. Dijital dönüşümün ayaklarından biri de sosyal sorumluluk. Spor da bu sosyal sorumluluk projesinin en önemli parçalarından biri. Biz de bu yönde destekte bulunuyoruz" diye konuştu.

Maraton ile ilgili bir internet sitesi ve mobil uygulama yapıldığını anlatan Buruk, şunları kaydetti:

"Değerli sporcularımız bu siteye girdiklerinde maratonla ilgili gerekli bilgilere ulaşabiliyorlar. Katılan sporcular bu site vasıtasıyla bulundukları kilometreyi ve aynı zamanda ne kadar vakit harcadıklarını takip edebiliyorlar. Tanıdıkları da bu siteye girerek, koşan kişinin bulunduğu noktayı takip edebiliyor. Bunun dışında 'cep sağlık' ve 'cep bağış' diye uygulamalarımız var. Ayrıca uluslararası bir müzik firmasıyla yaptığımız anlaşmayla iki koşu müzik listesi hazırladık. Bir tanesinin ismi 'Koşarken İstanbul' diğeri de 'İstanbul'da Koşuyorum'. Bu uygulamayla koşarken İstanbul'un güzelliklerini müzikle birlikte değerlendirme fırsatı bulacak sporcularımız."

İstanbul Maratonu'nun 2012 yılında altın kategoriye alındığını anımsatan Buruk, "Yine aynı sene Avrupa'nın 7, dünyanın da en iyi 17. maratonu oldu. Bu bizim için için yetersiz. Dünyanın majör olarak nitelendirilen 6 maratonu var. Biz İstanbul Maratonu'nu bu grubun içine 7. olarak sokmak istiyoruz. Bu anlamda herkesin desteğine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Gümüşdağ, Özbayraktar, Çintımar ve Buruk, fuara davet edilen sanatçı Hülya Avşar ile maraton resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

- Maraton EXPO Fuarı

Sinan Erdem Spor Salonu'nun içinde Maraton EXPO Fuar alanı yapıldı.

Fuarda maraton ile ilgili bilgilerin yanı sıra sporcu malzemelerinden sosyal yardım masalarına kadar birçok stant kuruldu.

Çeşitli etkinliklerinde yapılacağı fuar, 15 Kasım Cumartesi gününe kadar devam edecek. Maratonda yer alacak sporcular fuar alanına gelerek buradan göğüs numaralarını ve çiplerinin de içinde olduğu sporcu paketini alabilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Göksel Gümüşdağ Sinan Erdem Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title