Haberler

36. Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri

Balıkesir'in merkez Karesi Belediyesi tarafından bu yıl 36'ncısı düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri öncesi kortej yürüyüşü yapıldı.

Balıkesir'in merkez Karesi Belediyesi tarafından bu yıl 36'ncısı düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri öncesi kortej yürüyüşü yapıldı.

Organizasyonun açılışının gerçekleştirildiği kortej yürüyüşü, mehteran ekibi eşliğinde Karesi Belediyesinden başlayıp Kurtdereli Mehmet Pehlivan Anıtı önünde sona erdi. Yürüyüşe, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve güreş ağası Oğuzhan Yayla'nın yanı sıra başpehlivanlardan Orhan Okulu, Ali Gürbüz ve İsmail Balaban da katıldı.

Kurtdereli Mehmet Pehlivan Anıtı'na çelenk konulmasının ardından konuşma yapan Karesi Belediye Başkanı Yılmaz, Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nin, Kırkpınar'ın rövanşı olarak kabul edildiğini ve burada 76 başpehlivanın mücadele edeceğini söyledi.

Birçok belediye başkanının da katılacağı güreş müsabakalarının yarın Kurtdere Er Meydanı'nda başlayacağını ifade eden Yılmaz, herkesi alana davet etti.

Daha sonra Zağnospaşa Meydanı'na geçen protokol, burada Kurtdereli Mehmet Pehlivan adına düzenlenen resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Yarın yapılacak müsabakalara 76'sı başpehlivan olmak üzere 200 güreşçi katılacak.

Kaynak: AA / Spor

Kurtdereli Mehmet Pehlivan Ahmet Edip Uğur Balıkesir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title