Haberler

357 Sanıklı 'Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma Davası' Ertelendi

İzmir'de 357 tutuksuz sanığın yargılandığı 'gizli bilgi ve belge bulundurma' davasına beşinci günde de devam edildi.

İzmir'de 357 tutuksuz sanığın yargılandığı 'gizli bilgi ve belge bulundurma' davasına beşinci günde de devam edildi. Sanık Hakan Oğuzhan'ın işyerindeki aramada bulunan işyeri sahibi tanık dinlendi. Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, talepleri değerlendirmek ve ara kararı açıklamak için duruşmayı 21 Ocak'a erteledi.

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, koordinatör olduğu iddia edilen ve hakkında müebbet ve 9 yıl hapis cezası istenen sanık Hakan Oğuzhan'ın Kaş'taki işyerinde yapılan aramada bulunan, işyerinin sahibi İbrahim Kocaer dinlenildi. Antalya'nin Kaş ilçesinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade veren Kocaer, gece geç saatlerde polisin gelerek işyerini açmasını söylediğini, kendisinin salonda beklediğini, polislerin yan odada arama yaptıklarını, arama sırasında da telefonda yaptıkları konuşmalarda, "Tamam, aradıklarımızı bulduk" dediklerini duyduğunu anlattı.

Daha sonra mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı Ali Ertan, sanıklardan ele geçirilen dijital verilerin imajlarının alınıp alınmadığının, alınmamışsa nedeninin İzmir Emniyet Müdürlüğüne sorulmasını talep etti. Ertan, sanıklar Mustafa Torun ve İlkay Altındağ'ın yurtdışına çıkış yasaklarının kaldırılmasını ve sanık avukatlarının tanık dinlenilmesi taleplerinin kabulünü istedi.

Mütalaaya dair beyanda bulunan sanıklar, aralamalara katılan ve tanık olarak dinlenilen polislerin arama sonrası imaj almadıklarını kabul ettiklerini, buna gerekçe olarak da teknik yetersizlik ve personel azlığını gösterdiklerini, yalan beyanda bulunduklarını düşündüklerini, bu yüzden İzmir ve Sakarya Emniyetinden o dönem kaç personel ve kaç imaj alma cihazı bulunduğuna dair bilgi alınmasını talep ettiklerini söyledi.

Avukat Nevzat Güleşen, müvekkili Onur Süer'in evinde arama yapan tanık polis memurunun Süer'in evinde ele geçen delillerin buzdolabının arkasında bulunduğunu ve üzerindeki tozun en fazla bir hafta ya da 10 günlük olduğunu söylediğini hatırlatarak, "Bu beyanların ardından müvekkilimle görüştüm ve bana o tarihten 10 gün öncesine kadar gemide seyirde olduğunu söyledi. Onur Süer'in 9 Mayıs 2012 itibariyle görev yaptığı gemiye ilişkin bilgilerin Sahil Güvenlik Komutanlığından istenmesini talep ediyorum" dedi.

Avukat Muzaffer Sevgi Sakarya da, tanık polislerin hiçbirinin suç unsuru olduğu iddia edilen dijital verilere ilişkin "ben buldum" demediğini, bu delilleri kimin bulduğunun açığa çıkarılması için tüm diğer polislerin dinlenilmesini talep ettiğini söyledi. Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, talepleri değerlendirmek ve ara kararı açıklamak için duruşmayı 21 Ocak gününe erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Antalya izmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title