Haberler

35 Yıllık Asker Arkadaşların Konya Buluşması

Hatay Serinyol 23. Er Eğitim Taburu’nda askerlik görevini ifa eden 35 yıllık bazı subay, erbaş ve erlerinin 3. geleneksel buluşması Konya’da gerçekleşti.

Hatay Serinyol 23. Er Eğitim Taburu'nda askerlik görevini ifa eden 35 yıllık bazı subay, erbaş ve erlerinin 3. geleneksel buluşması Konya'da gerçekleşti.

1979 ve 1980 yıllarında Hatay'ın Serinyol 23. Er Eğitim Taburu'nda askerlik görevlerini ifa eden bazı subay, erbaş ve erleri 35 sene sonra üçüncü kez Konya'da bir araya geldiler. 12 asker arkadaşın bir araya gelmesi duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Ankara, İstanbul, Konya, Bursa, Trabzon, Kütahya, Kayseri, Karaman illerinden gelen ve hasretle kucaklaşan 12 asker arkadaşından bazıları birbirini tanımakta hayli zorlandı. Hep birlikte önce Mevlana Türbesini ziyaret eden ve şehir merkezini gezen grup daha sonra Konya'ya hakim Akyokuş Mevkiine giderek buradaki restaurantta hem lezzetli yöre yemeklerinden tattılar, hem de manzarasına doyum olmayan Konya'yı kuşbakışı seyrederek 35 sene önce başlarından geçen komik ve ilginç askerlik hatıralarının anlatarak o günlerin yeniden yaşanmasına yol açtılar. Asker arkadaşları, birbirlerine ev adresi ve telefon numaralarını vererek, birbirleriyle bağlarını kopartmamak için önümüzdeki yıl Çanakkale veya Bursa'da toplanma kararı aldılar. Bu güzel buluşma Konya'nın yerel televizyon kanalında yayımlanan " İsmailce" programı yapımcıları tarafından görüntülendi.

Buluşma organizasyonunu düzenleyen Aydın Talu, " Kafamda 35 yıl önce askerde gönül birliği yaptığımız arkadaşlarımızı bir araya getirmek fikri oluştu. Bazı arkadaşlarla zaten telefonla veya bizzat görüşüyorduk. Konuyu bu arkadaşlarıma açtım, onlarda fikrime olumlu baktılar ve

3 yıl önce 6 arkadaş ile Ankara'da buluştuk. 2 yıl önceki buluşmamızı ise 17 kişilik bir grupla Bolu Abant'ta gerçekleştirdik. Bu yılki geleneksel buluşmamıza 12 arkadaşımız gelebildi. Değişik illerden gelen arkadaşlarla Konya'da güzel bir gün geçirdik. Konya'lı arkadaşlarımız bizleri çok güzel ağırladılar. Güzel bir organizasyon oldu. Toplantımıza katılan ve mazeret bildirerek katılamayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu buluşmalarımızda tarihi ve turistik yerleri tercih ediyoruz. Bu amaçla önümüzdeki yıl Çanakkale veya Bursa'da toplanma kararı aldık" diye konuştu.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Serinyol Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title