Haberler

35 Yildir Dogdugu Köyde Terzilik Yapiyor

- 35 yıldır doğduğu köyde terzilik yapıyorÇORUM - Çorum'un Dodurga ilçesine yaşayan Mustafa Erkuş, 35 yıldır köyünde terzilik yapıyor.

- 35 yıldır doğduğu köyde terzilik yapıyor

ÇORUM - Çorum'un Dodurga ilçesine yaşayan Mustafa Erkuş, 35 yıldır köyünde terzilik yapıyor.

1982 yılından bugüne kadar ilçeye bağlı Berk Köyünde terzilik yapan Mustafa Erkuş, mesleğinin çok güzel olduğunu belirtirken, çırak bulamamaktan şikayetçi oluyor.

Köyde terzilik mesleğini yaşatmaya çalıştığını anlatan Erkuş, "Gençlik yıllarımda Çorum'da yaptığım çıraklık, kalfalık aşamalarından sonra gelip kendi doğup büyüdüğüm köyüm olan Berk Köyünde 1982'den bu yana mesleğimi yaparak müşterilerime hizmet vermeye çalışıyorum. Bu yakın civarda terzi yok ve hatta bildiğim kadarıyla köyde terzilik mesleğini yürüten yok, tek benim. Çorum merkezden, çevre ilçelerden ve yakın illerden de müşterilerim geliyor. Köy yerinde terzilik yaparak bu mesleği yaşatmaya çalışıyorum" dedi.

Çırak bulamamaktan şikayet eden Erkuş, "Mesleğim çok güzel, güzelliklerini de görüp yaşadım ama tek sorun yetiştirip bu mesleği devam edecek çırak bulamıyorum. Eleman sıkıntısından dolayı da mesleğimiz yavaş yavaş ölüyor. Neden şehirde değil de köyde terzilik yapıyorsun derseniz, buraya dükkan açtığım senelerde anne babam köydeydi. Bende bu yüzden anne babamın bulunduğu köyüme gelerek dükkanımı açtım. O gün, bugündür de köyümdeyim" dedi.

(İK-BÖ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dodurga Çorum Politika Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title