Haberler

35. Uluslar Arası Yarı Maratonu Koşuldu

Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97’ci yıldönümü kutlamaları kapsamında yapılan 20. Halk Koşusu ve 35. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ile şehirde adeta spor şöleni yaşandı.

Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97'ci yıldönümü kutlamaları kapsamında yapılan 20. Halk Koşusu ve 35. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ile şehirde adeta spor şöleni yaşandı.

Halk koşusuna katılan Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğlu daha sonra Trabzon için önemli bir spor organizasyonu olan maratonun başlangıcını birlikte verdi.

Yarı Maratonu erkeklerde, Türkiye'den Mert Girmagelse, Bayanlarda Burcu Büyükbezgin, Halk koşusunda erkeklerde Hasan Basri Güdük, Bayanlarda ise Ayşegül Seyis birincilik ipini göğüsledi.

12'si yabancı olmak üzere 216 sporcunun katıldığı 35. uluslararası Trabzon Yarı Maratonunun startını Trabzon Abdil Celil Öz ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu birlikte verdi.

Vali Öz maraton öncesi yaptığı konuşmada, "35. Uluslararası Trabzon yarı maratonunu gerçekleştiriyoruz. Büyük bir coşku var. Bu organizasyon Trabzon'a yakışır bir organizasyon olmuştur. İnşallah Trabzon güçlü spor altyapısı ile bu ve buna benzer uluslararası organizasyonlara bugünlerde olduğu gibi yarınlarda da ev sahipliği yapacaktır. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve bütün sporculara başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Gümrükçüoğlu ise Trabzon'un bir spor kenti olduğunu dile getirerek, "Yarı maraton için şehrimize gelen sporculara ve misafirlere hoş geldiniz diyoruz ve onları burada ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Gelecek yıl bu maratonu 10 bin metreyle de taçlandırmış olacağız. Katılan tüm sporculara ve destek verenlere şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

27 BAYAN SPORCU KATILDI

27 Bayan sporcunun katıldığı 35. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu sahil mevkiinde yer alan Emperyal üst geçidi altından başladı. Atletler, sahil güzergahını takip ederek, Akçaabat ilçesinin Yıldızlı beldesinden dönerek, 21.1 kilometrelik parkuru yine Emperyal üst geçidi altında tamamladılar.

Yarışmalar sonucu erkeklerde birinciliği 1.05.40'lık derecesiyle Batman Petrolspor'dan Mert Girmagelse, ikinciliği 1.05.44'lük derecesiyle Fas'tan Bellani Hicham, üçüncülüğü ise 1.05.47'lik derecesiyle Etiopya'dan Wendmagn Seıd Egıso kazandı.

Bayanlarda ise birinciliği 1.13.53 ile Üsküdar Belediyesi'nden Burcu Büyükbezgin, ikinciliği ferdi olarak katılan 1.14.02 ile Nilay Ersun, üçüncülüğü ise yine ferdi olarak katılan 1.14.31 ile Meryem Erdoğan kazandı.

VALİ ÖZ VE BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU HALK KOŞUSUNA KATILDI

Bu yıl 20'si düzenlenen "Halk Koşusuna" ilgi büyüktü. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Jandarma Alay komutan Turgay Aras, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, Gençlik Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cengiz Çolak, Sağlık Bakanlığı eski müsteşarı ve AK Parti Miletvekili aday adayı Prof. Dr. Nihat Tosun, Basın İlan Kurumu eski genel müdürü ve AK Parti Milletvekili aday aday Mehmet Atalay, eski maratonculardan İsmail Akçay, Haydar Doğan, Serap Aktaş, Mehmet Terzi ve Ahmet Altun'un da katıldığı halk koşusu öncesi açıklamada bulunan Vali Öz, Trabzon'un kurtuluşunun 97'ci yıldönümü kutlamaları coşkusunu hep beraber yaşadıklarını kaydederek, "7'den 77'ye bütün Trabzon burada. Trabzon bütün önemli günlerde milli mücadelede ve öncesinde her zaman birlik beraberlik içerisinde olmuş ve aynı birlik ve beraberliği bugün de devam ettiriyor. İnşallah nice 97 yıllara kalkınmış ve gelişmiş bir Trabzon ve Türkiye olarak dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisinde güçlü Türkiye'ye hep beraber ulaşacağız. Katılan bütün sporcuları ve vatandaşları tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Gümrükçüoğlu ise yaklaşık 500 kişinin katıldığı halk koşusu öncesi yaptığı açıklamada, " Burada bir Trabzon birlikteliği yaşıyoruz. Yapılan bu etkinlikler Trabzon'un sporun başkenti olduğunu göstermiş oluyor. Halk koşusuna katılan genç ve yaşlılarımızın hepsini şampiyon kabul ve ilan ediyoruz. Bu etkinliklerinize destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere sponsorlarımıza ve katılımcılara şükranlarımızı sunuyoruz

5 km parkur uzunluğu olan "Halk Koşusu" yarışmasında erkeklerde yarışmaya ferdi olarak katılan birinciliği ile Hasan Basri Güdük 7.34.16'lık derece birinci, Karayolları Spor Kulübünden Furkan Aksuoğlu, 7.39.44 ile ikinci, yine aynı kulüpten Mücahit Uzuner 7.54.35 ile üçüncülüğü elde etti.

Bayanlarda ise birinciliği 9.10.41 ile Karayolları Spor Kulübü'nden Ayşegül Seyis, aynı kulüpten 9.39.44 ile Medine Bozali ikinci, üçüncülüğü ise yine aynı kulüpten 9.43.16'lik derecesi ile Öznur Gedik elde etti.

Maratonda 18-39 yaş bay bayan sporculardan dereceye girenlerden birinciye 3000, ikinciye 2000, üçüncüye 1000, dördüncüye 500, beşinciye 300, altıncıya ise 200,7,8,9,10'cu olan sporculara ise 100'er dolar ödül verildi.

Maratona katılan veteran bay- bayan sporculara ise 12 kategoride para ödülü verildi. Buna göre birinciye 300, ikinciye 250 ve üçüncü olan sporculara 200 TL para ödülü almaya hak kazandı..

Sahil İkram Sofrası karşısından başlayan halk koşusunda dereceye giren bay-bayan sporculardan birinciye 500, ikinciye 300, üçüncüye 200'er TL para ödülü verilecek. Halk koşusunda yarışmayı tamamlayan tüm sporculara katılım belgesi verildi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Abdil Celil Öz Türkiye Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title