Haberler

35. Türk Günü Yürüyüş ve Festivali Başladı - New

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Etkinliklerden görüntü, Hülya Polat ile röp. Brooklyn Belediyesinde düzenlenen etkinliklerden görüntüler - Wall Street'te gerçekleşen bayrak töreni ile başlayan festival etkinlikleri Brooklyn Belediyesi'nde devam etti NEW New York'ta bu yıl 35'incisi düzenlenen Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali, Türk bayrağının Wall Street'te göndere çekilmesi ve Brooklyn Belediyesi'nde düzenlenen etkinliklerle başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Etkinliklerden görüntü,

Hülya Polat ile röp.

Brooklyn Belediyesinde düzenlenen etkinliklerden görüntüler - Wall Street'te gerçekleşen bayrak töreni ile başlayan festival etkinlikleri Brooklyn Belediyesi'nde devam etti

NEW New York'ta bu yıl 35'incisi düzenlenen Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali, Türk bayrağının Wall Street'te göndere çekilmesi ve Brooklyn Belediyesi'nde düzenlenen etkinliklerle başladı.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından organize edilen festivalin ilk etkinliği ABD'nin finans merkezlerinden Wall Street Caddesi üzerindeki Bowling Green Park'ta gerçekleşti. Gerçekleşmesinde Türk aktivist olan İbrahim Kurtuluş'un yoğun çaba gösterdiği etkinliğe; New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Askeri Ataşesi Albay Metin Adıyaman, New Jersey Türk Ocağı Derneği Başkanı Mehmet Yar, Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV) Başkanı Gül Karyıldız ve festival için New York'a gelen sanatçılar Hülya Polat, Selim Bölükbaşı ile ABD'deki Türk toplumu temsilcileri katıldı.

İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekildiği törende konuşan aktivist Kurtuluş, Türk kültür ve değerlerini Amerikan toplumuna tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Türk bayrağını göndere çeken sanatçı Polat da törenin ardından Anadolu Ajansı'na (AA) açıklamada bulundu. Türk insanın barış yanlısı ve paylaşmayı seven bir yapıya sahip olduğunun altını çizen Polat, "Bir şeyleri karşımızdakine anlatabilmemiz için illa da savaşmak gerekmiyor. Savaşmadan, kimsenin gönlünü kırmadan da bayrağımızı kardeş milletlerin bayraklarının yanında dalgalandırabilmek mümkünmüş. Türk bayrağının tüm dünyada dalgalanmasını istiyorum" dedi. Polat sözlerini, "ABD'nin merkezinde Türk bayrağını, ABD bayrağının yanında dalgalandırıyoruz. Bu çok güzel bir şey. Öyle gururlandım ki gözlerim doldu" şeklinde tamamladı.

Amerikalıların yanı sıra törenin gerçekleştiği parkta bulunan Wall Street'in simgesi halini alan Charging Bull heykelini ziyaret eden turistlerin de ilgi gösterdiği etkinlik sırasında polisin güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Brooklyn Belediye Başkanı Adam'dan Türklere destek -

Festival programının ikinci etkinliği ise Brooklyn Belediyesi'nde gerçekleşti. Türk ve ABD bayraklarıyla süslenen Belediye binası içinde gerçekleşen etkinliğe bayrak çekme törenine katılan isimlerin yanı sıra, TADF Başkanı Atilla Pak, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Lütfü Savaş ve Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adam da iştirak etti.

Türk ve ABD milli marşlarının okunması ve saygı duruşu ile başlayan etkinlikte TADF Başkanı Pak, Belediye Başkanı Adam ve Başkonsolos Yalçın birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından davetlilere Türk yemekleri ikram edildi.

35. Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali Cuma akşamı gerçekleşecek balonun ardından Cumartesi günü gerçekleşecek olan yürüyüş ve konser ile sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Wall Street Hülya Polat New York Brooklyn Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title