Haberler

35 Bin Öğretmen Ataması Bu Yıl Yapılıyor, Eğitimcilere Atama Müjdesi

Güncelleme:

Öğretmen atamalarında yeni ve çok önemli gelişme. Torba Yasa'nın içerisinde yok yok ! Öğretmen atamaları konusunda olumlu bir gelişme bekleyen adaylara Torba Yasa'dan iyi haber çıktı. 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'na bağlı kamu görevlilerine ilişkin 73 bin ve 77 bin olarak öngörülen atama sayısı, AK Parti'nin verdiği önergeyle, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndaki yeniden yapılanma gerekçesiyle 73 bin 600 ve 77 bin 600 olarak değiştirildi.

Kabul edilen maddelere göre 47 bin öğretmen kadrosu ihdas edilecek. Bunların 35 bini bu yıl atanacak. Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığı'na ait diğer hizmet sınıfları kadrolarından 2 bin 320 adedine de bu yıl içinde atama yapılacak.

Ev sahibi hükümet anlaşmaları veya Türkiye'nin taraf olduğu diğer anlaşmalar çerçevesinde program, fon, temsilcilik ve özel ihtisas kuruluşlarının resmi kullanımları için yapılacak mal teslimi ve hizmet ifaları, bunların sosyal ve ekonomik yardım amacıyla bedelsiz olarak yapacakları mal teslimi ve hizmet ifaları, bedelsiz mal teslimi ve hizmet ifaları ile ilgili mal ve hizmetlerin bunlara teslim ve ifası; ilgili kurum, temsilcilik, program, fon ve özel ihtisas kuruluşlarının Türkiye'deki faaliyetlerinin devamı veya ilgili kurumlara ilişkin uluslararası anlaşmaların yürürlükte bulunduğu süre içinde katma değer vergisinden istisna olacak.

Bu kuruluşların yönetici kadrolarında görev yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan mensuplarına Türkiye'de görevde bulundukları süre içinde yapılacak mal teslimi ve hizmet ifaları da katma değer vergisinden müstesna olacak.

Türkiye'deki uluslararası kuruluşlar ve bunların yönetici kadrolarında görev yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan mensupları tarafından Türkiye'de görevde bulundukları süre içinde kendi ihtiyaçları için ilk iktisabı, ithali veya bunlara teslimi ÖTV'den de istisna olacak.

Vergi Usul Kanunu'na eklenen fıkra ile elektronik ortamda tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen 5. günün sonunda yapılmış sayılacak.

Yoklama faaliyetleri elektronik ortamda da yürütülebilecek ve yoklama fişleri elektronik ortamda da oluşturulabilecek.

TRT'nin her türlü program, haber, yapım ve yayınlarla ilgili olarak Anadolu Ajansı Türk Anonim Şirketi'nden yapacağı mal ve hizmet alımları, Kamu İhale Kanunu kapsamı dışında olacak.

Arınç ile Gökçek arasındaki tartışma

Teklifin görüşmelerinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışma da muhalefet milletvekilleri tarafından gündeme getirildi.

CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 10 yıllık konsolide bütçe büyüklüğünün 45 milyar lira olduğunu belirterek, 40 kilometrelik metro hattına Gökçek'in ayırabildiği paranın 10 yıl boyunca 828 milyon lira olduğunu ifade etti. Günaydın, "Bütçesinin 50'de birini metro hattına ayıramayan, 10 yılda metro açamayan ve bunun için Ulaştırma Bakanlığı'ndan 3 milyar lira ilave para almak zorunda kalan bir büyükşehirden bahsediyoruz. 828 milyon lirayı metroya ayırdı da geriye kalan 44 milyar lirayı kim götürdü? Bunun cevabını başlaması gereken soruşturmalar elbette verecek" diye konuştu.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz da Arınç'ın sözlerinin yargıyı ilgilendirdiğini ifade ederek, "Türk Ceza Kanunu'nun devleti zarara uğratmaktan tutun, kamu arazilerini usulsüzce peşkeş çekmek, imar ve ihale yolsuzlukları yapmak gibi birçok maddesini ilgilendiren ve bu konuda Cumhuriyet savcılarını göreve çağıran sözler" dedi.

Arınç'ın açıklamalarının, İçişleri Bakanlığı'nı anayasanın "görevden uzaklaştırma" maddesi üzerinden işleme davet eden sözler olduğunu ileri süren Korkmaz, "Bu iddiaların Ankaralılar ve milletimiz adına açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Madem yolsuzlukla iştigal ettiğini biliyordunuz ve kamuoyuna açıkladınız, artık bu saatten sonra beklemek ne sizin vicdanınıza ne de kamu vicdanına uyar. Bildiğiniz her şeyi savcılarla paylaşmak durumundasınız" diye konuştu.

Teklifin 7 maddesinin kabul edilmesinin ardından birleşime ara veren TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, komisyonun yerine oturmaması üzerine, birleşimi saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Melih Gökçek Bülent Arınç Ak Parti Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (1)

nevzatmobilWeb@haberler.com:

Biz öğretmen atamasi nisanda istemiyoruz biz öğretmen ataması ağustos ta yapılsın istiyoruz ya bazi öğretmenler nisanda istiyor öğretmen ataması ondan sonra iki gün sonra hükümet ten haber geliyor ki öğretmen ataması nisanda yapilacak diye resmen haksızlık ya neden ağustosta isteyen öğretmenlerin dedigi yapılmıyor resmen YENİ mezun olacak öğretmenleri es geçiyorsunuz hem temmuz ayında netleşecek diyor birde bakiyoruz öğretmen atamasi nisanda yapılacak diye yazıyor biz öğretmen ataması nisanda yapılmasın ağustos ta yapılsın öğretmen ataması

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title