Haberler

34'üncü Türk Günü Yürüyüşü ve Türk Kültür Festivali 10 Mayıs'ta New York'ta Başlıyor

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafından 1981 yılında Ermeni terörünü telin etmek amacıyla başlatılan ve 1991 yılından bu yana şenliklerle kutlanarak geleneksel bir Türk-Amerikan dostluk bayramı haline gelen Türk Günü Yürüyüşü ve Türk Kültür Festivali etkinliklerinin 34’üncüsü, 10 Mayıs-20 Mayıs tarihleri arasında New York’ta gerçekleştirilecek.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafından 1981 yılında Ermeni terörünü telin etmek amacıyla başlatılan ve 1991 yılından bu yana şenliklerle kutlanarak geleneksel bir Türk-Amerikan dostluk bayramı haline gelen Türk Günü Yürüyüşü ve Türk Kültür Festivali etkinliklerinin 34'üncüsü, 10 Mayıs-20 Mayıs tarihleri arasında New York'ta gerçekleştirilecek.

24 Nisan'da Amerika'da hem Washington'da hem de New York'ta düzenlenen sözde Ermeni Soykırımına tepki yürüyüşü sonrası Türkiye'ye gelen Türk Amerikan Dernekler Federasyonu Başkanı Atilla Pak, önemli açıklamalarda bulundu.

"HER GEÇEN YIL DAHA DA GELİŞİYORUZ"

33 yıl boyunca her sene büyüyerek geliştiklerini kaydeden Pak, "Gelişen bu faaliyetlerimiz, güzel ülkemizi ve zengin kültürümüzü tanıtmakla kalmamış, Amerika'da yaşayan Türklerin birlik ve beraberlik içerisinde kaynaşmasını sağlayarak güçlü bir lobi oluşturmamıza yardımcı olmuştur" dedi.

Amerika'da 33 yıldır yapılan Türk Yürüyüşün önemini vurgulayan TADF Başkanı Atilla Pak, 34. Türk Yürüyüşünün yine görkemli bir şekilde yapılacağının altını çizdi. Pak, bu seneki festivale Genelkurmaya ait mehteran takımı, folklor grupları, siyasetçiler ile birçok kurum ve kuruluşun katılacağını açıkladı.

Pak, "TADF olarak 15 Mayıs Cuma akşamı Türk Günü Gecesi ve 16 Mayıs 2015 Cumartesi günü düzenleyeceğimiz 34. Türk Günü Yürüyüşümüze tüm Türk Amerikan Toplumumuzu davet ediyoruz" dedi.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Atilla Pak, 7 Haziran 2015'te Türkiye'de yapılacak genel seçimler öncesinde 16 Mayıs 2015 Amerika'da yaşayan Türk vatandaşlarının Türk Evinde kurulacak sandıklarda oy kullanabileceklerini sözlerine ekledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri New York Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title